Garden party în stil japonez la curtea împăratului Naruhito

12 mai, 2023

Familia Imperială niponă a organizat primul eveniment de anul acesta în grădina palatului.

garden party japonez cu Imparatul Naruhito si Imparateasa Masako   profimedia 0775244526 jpg

Ieri, Împăratul japonez Naruhito și Împărăteasa Masako au organizat o petrecere tradițională de primăvară în grădina imperială Akasaka din Tokyo. Prințul moștenitor Fumihito (Akishino), Prințesa Moștenitoare Kiko, Prințesa Kako și alți membri ai Familiei Imperiale au participat la primul eveniment organizat în aer liber din 2023.

Aceasta este și primul angajament imperial la care iau parte Akishino și soția sa, Kiko, după revenirea din Marea Britanie, unde au reprezentat Familia Imperială niponă la Încoronarea Regelui Charles al III-lea. La fel ca pe 6 mai, Prințesa Moștenitoare Kiko a adoptat și acum o ținută tradițională japoneză, îmbrăcând un kimono din mătase într-o frumoasă nuanță de vanilie, cu brâu arămiu și broderii fine lucrate manual, reprezentând cireși înfloriți, dar și cu tradiționalii papuci din lemn, purtați peste ciorapii albi - un detaliu specific costumelor vechi japoneze.

Și Împărăteasa Masako a făcut senzație cu kimonoul său bleu, reprezentând cerul senin, brodat cu mai multe tipuri de flori, printre care și iriși în mai multe culori, simboluri ale sceptrului.

De cealaltă parte, bărbații au adoptat ținute mai degrabă europene, atât Împăratul Naruhito, cât și Prințul moștenitor Fumihito (Akishino) purtând acea „morning coat“ britanică, cu pantaloni gri cu dungi și redingotă de culoare neagră, pusă peste vestă și cămașa albă cu cravată.

La garden party-ul oferit de Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako au fost prezenți aproximativ 1.000 de invitați, din mass media, mediul de afaceri, divertisment și sport, printre care vedeta tenisului în scaun cu rotile Shingo Kunieda, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2021, jucătoarea de tenis Mima Ito, care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de dublu mixt, patinatorul de viteză Miho Takagi, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, și Akira Yoshino, care a primit Premiul Nobel pentru Chimie în 2019.

O particularitate a acestui garden party este că, spre deosebire de cele tipic britanice, la acesta nu s-au servit aperitive și băuturi.

Pentru că pandemia încă are efecte serioase în insulă, invitații au fost sfătuiți să poarte măști. Din păcate, ploaia intermitentă a cam grăbit conversația cu invitații și a scurtat timpul alocat evenimentului.

Recepția de primăvară care a avut loc la Grădina Imperială Akasaka are loc în fiecare an la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg