Gata cu exilul în Abu Dhabi? Regele Juan Carlos face valuri în Anglia și în Spania

11 aprilie, 2023

Fostul monarh al Spaniei are o libertate mare de mișcare: plănuiește un prânz cu Regele Charles al III-lea și o revenire în Spania, dar nu se știe dacă se va întâlni și cu fiul său, Regele Felipe.

juan carlos jpeg

Regele Juan Carlos intenționează să facă o scurtă vizită la Londra săptămâna viitoare. O deplasare în care se va întâlni cu Regele Charles al III-lea, care l-a invitat la un prânz privat înainte de încoronarea sa, potrivit unor surse apropiate tatălui lui Felipe al VI-lea citate de agenția de presă EFE. De asemenea, se pare că, după întâlnirea cu suveranul britanic, Juan Carlos se va deplasa la Sanxenxo (Pontevedra) pentru a fi alături de prietenii săi de navigație.

Șederea sa în Spania va dura în total patru zile, întrucât va ateriza miercuri 19 și se va întoarce la Abu Dhabi duminică 23, când se va încheia regata Cupa Spaniei la clasa 6 metri, organizată de clubul de iahturi din Sanxenxo, la care participă și ambarcațiunea sa, Bribon. Don Juan Carlos are ca obiectiv participarea la campionatul mondial al clasei 6m, care va avea loc în Marea Britanie în această vară, așa că acesta va fi primul său contact cu colegii săi navigatori.

Regele Juan Carlos si sotia sa, Regina Sofia   profimedia 0749908733 jpg

Aceasta este a doua oară când Don Juan Carlos se întoarce în Spania de când și-a stabilit reședința în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în august 2020. Prima sa călătorie a fost în mai 2022, tot la Sanxenxo. Cu acea ocazie, el a stat acasă la bunul său prieten, Pedro Campos, care este și căpitanul vasului Bribon. Înainte de a părăsi Spania, a mers la Palatul Zarzuela pentru a se întâlni cu Felipe al VI-lea. De data aceasta, însă, nu se știe dacă va avea loc o întâlnire între tată și fiu, cunoscute fiind tensiunile dintre cei doi.

Ultima dată când fostul suveran Juan Carlos a fost văzut în compania familiei sale, Regina Sofía, și Regele Felipe, a fost în luna ianuarie, la Atena, în timpul funeraliilor lui Constantin al Greciei, fostul său cumnat și ultimul rege elen.

Există șansa ca cei trei să se întâlnească din nou în timpul încoronării lui Charles al III-lea, dar nu e o certitudine.

În duminica Paștelui catolic, Juan Carlos I, Infanta Elena și Felipe de Marichalar au fost văzuți împreună la Abu Dhabi. Anul trecut, în această perioadă,  Juan Carlos a fost vizitat și de cele două fiice ale sale și de cinci dintre nepoții săi: Juan, Pablo, Miguel și Irene Urdangarin, precum și de Victoria de Marichalar.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg