Prinţul Harry, înlocuit de mătuşa lui, Anne, la comanda Marinei?

24 aprilie, 2022
Printesa Anne in locul lui Harry Marina Militara puscasi marini (4) jpg

Deşi va împlini în curând 71 de ani, fiica Reginei Elisabeta ar putea deveni prima femeie de la cârma Marinei Militare britanice.

După ce a părăsit Casa Regală pentru a se muta cu familia în Statele Unite, Prinţul Harry a pierdut toate funcţiile şi titlurile oficiale, rămânând astfel şi fără gradul de comandant al Marinei Militare - funcţie care îi onora cariera militară şi activitatea desfăşurată ca pilot de elicoptere militare.

Dar iată că, în ciuda stagiului militar periculos efectuat în Afghanistan, Prinţul Harry a fost nevoit să renunţe la acest titlu, pe care l-a deţinut mai puţin de doi ani. Iar în locul lui sunt şanse mari să fie numită Prinţesa Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta, care actualmente deţine funcţia de amiral al Marinei Regală. La acest capitol, de ajutor îi va fi experienţa sa ca soţie de ofiţer de marină militară.

Printesa Anne in locul lui Harry Marina Militara puscasi marini (8) jpg

Dacă într-adevăr Anne va fi urcată în grad şi numită la cârma Marinei Militare britanice în luna august, aşa cum se zvoneşte pe holurile Ministerului de Interne britanic, ea va deveni prima femeie din Regat cu această funcţie.

De ce tocmai Anne? Pentru că, pe lângă Prinţul Harry, şi prinţul Andrew şi-a pierdut toate titlurile, în urma scandalului Epstein în care a fost implicat. Iar Charles a preluat deja din atribuţiile publice ale mamei lor, după ce Regina a decis să apară mai puţin în societate.

Prințesa Anne, în vârstă de 70 de ani, a preluat deja un număr mare de angajamente publice și conduce deja zece regimente, fiind, printre altele, colonelul șef al Husarilor Regali, al  Scoțienilor regali, al regimentului Gurkha și al corpulului veterinar al Armatei Regale.

Odată ajunsă la cârma Marinei Militare britanice, veche de 350 de ani, prințesa va trebui să viziteze tinerii pușcași marini în pregătire, să participe la evenimente ceremoniale și să se alăture comandourilor de pe teren.



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg