Iată ce crede Prințul Harry despre Paul Burrell, majordomul mamei sale, Prințesa Diana

1 martie, 2023

Paul Burrell, care a fost majordomul Prințesei Diana timp de zece ani, a vorbit adesea despre anii petrecuți în slujba Casei Regale britanice, pe care a servit-o încă de la vârsta de 18 ani ca lacheu personal al Reginei Elisabeta a II-a și a ajuns să fie unul dintre cei mai de încredere oameni ai Prințesei Inimilor.

Printul Harry si Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana jpg

Fostul majordom este unul dintre oamenii despre care Prințul Harry vorbește în cartea sa "Spare", dar pe care nu-l portretizează pozitiv. În 2003, fostul asistent a scris o carte de memorii care a marcat ruptura sa totală cu Palatul Buckingham și a provocat o mare furie în rândul copiilor prințesei.

Prințul Harry povestește în volumul său autobiografic că la acea vreme se afla în Australia, când a primit o corespondență de la Palat cu privire la o problemă sensibilă: Paul Burrell scrisese o carte care "nu era altceva decât o versiune egoistă scrisă de cineva pentru a se justifica și care se concentra în întregime asupra sa. Mama mea a ajuns să-l considere un prieten drag și avea încredere în el în mod implicit. La fel am făcut și noi (Prințul William și Prințul Harry), iar acum se întâmpla acest lucru".

Ducele de Sussex a interpretat cartea majordomului ca pe o înjunghiere pe la spate. "El profita de dispariția mamei mele pentru a face bani. Pur și simplu, mi-a făcut sângele să fiarbă", continuă el în biografia sa.

Deși Prințul Harry a vrut să se întâlnească cu el, tatăl și fratele său l-au convins să nu o facă și, în cele din urmă, au emis o declarație comună în care și-au exprimat dezgustul. "Pe un ton măsurat, declarația îl mustra pe majordom pentru trădarea sa și a cerut public o întâlnire cu el pentru a-i expune motivația și a discuta despre presupusele dezvăluiri pe care le pretindea.

Fosta mână dreaptă a Prințesei Diana a declarat public că era dispus să se întâlnească, dar "în mod previzibil, nu s-a întâmplat niciodată. Nu știam de ce; am presupus că Familia Regală a anulat întâlnirea. M-am gândit că este păcat", spune Harry.

În "A Royal Duty", Paul Burrell povestește experiențele sale ca majordom al Prințului Charles și al Prințesei Dianei, la Highgrove House, și perioada în care a fost angajatul lui Lady Di la Palatul Kensington, după divorțul acesteia. Totodată, el a continuat să apară într-o serie de reality show-uri. Paul Burrell a fost căsătorit cu Maria Cosgrove, care lucrase pentru Ducele de Edinburgh și cu care a avut doi copii. Divorțat din 2017, el a anunțat că se va căsători cu noul său partener, Graham Cooper. El a apărut, de asemenea, și în ancheta privind moartea Dianei, dar o serie de nereguli au pus sub semnul întrebării credibilitatea declarației sale de martor în acest caz.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg