Imagini inedite cu Prințesa Mary a Danemarcei din turneul ei exotic în Pacific

27 aprilie, 2023

Aflată în insulele paradisiace din Oceania, nora Reginei Margrethe a II-a dorește să sensibilizeze populația cu privire la efectele schimbărilor climatice.

Printesa Mary a Danemarcei in Vanuatu si Fiji   Casa Regala (20) jpg

Apă turcoaz, cer albastru și soare... În acest decor paradisiac, Prințesa Mary a Danemarcei a avut parte de o schimbare completă de peisaj, în timpul scurtului său turneu în Pacific.

Pentru prima oprire, vasul său a debarcat pe plajele cu nisip alb ale micii insule Pele, la câțiva kilometri de insula principală Efate din Vanuatu. Prințesa Moștenitoare s-a întâlnit cu oficialii insulei și, pentru această ocazie, a purtat o bluză albă din in și o fustă lungă cu flori, două piese ideale pentru vremea caldă.

Deși acesta este un moment de sărbătoare, arhipelagul format din 83 de insule a trecut recent prin momente dificile. La începutul lunii martie 2023, a fost lovit de două cicloane urmate de două cutremure. Ca și Fiji - următoarea oprire a Prințesei Moștenitoare în această călătorie prin Oceania - Vanuatu se confruntă cu consecințele schimbărilor climatice. Astfel că, pe 29 martie, la cererea statului insular, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție "istorică" prin care cere Curții Internaționale de Justiție să clarifice "obligațiile" statelor de a lupta împotriva schimbărilor climatice "pentru generațiile prezente și viitoare". 

Această situație alarmantă explică în parte prezența lui Mary a Danemarcei în emisfera sudică, pe lângă problemele ridicate deja de creșterea demografică și scăderea nivelului de trai.

Nora Reginei Margrethe a II-a a fost primită cu căldură de insulari. Mary s-a bucurat de câteva plimbări și de o ceremonie tradițională, numită kava, pregătită de localnicii din Vanuatu, în timpul căreia se servește o băutură descrisă ca fiind "sacră". Băutura, obținută din rădăcinile plantei kava cu miros de lichior, este preparată sub formă de ceai înainte de a fi servită în jumătăți de nucă de cocos și se spune că ar avea efecte calmante, uneori euforice, în ciuda gustului său mai degrabă amar.

După ce a plantat un copac în grădina școlii, pentru a marca sosirea ei, soția Prințului Moștenitor Frederik a cumpărat de la comercianții locali genți pentru fiicele sale, Prințesele Isabella și Josephine.

Înainte de întoarcerea pe continentul australian, patria sa natală, Prințesa Mary a Danemarcei a mai făcut o vizită și în Fiji, unde a dus ajutoare într-un sat distrus de ciclon. Iar ceea ce a impresionat-o profund este că, în ciuda dezastrului, oamenii sunt optimiști și primitori. La final, Prințesa Mary a urcat pe o ambarcațiune tradițională, unde s-a și semnat un tratat de cooperare climatică.

FOTO: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix, Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg