Imagini rare cu noul împărat al Japoniei, Naruhito, la balul de Anul Nou

3 ianuarie, 2023

Familia Imperială niponă s-a arătat din nou lumii de la balconul oficial, cu ocazia trecerii într-un nou an.

Fostul Imparat Akihito si sotia sa, fosta Imparateasa Michiko, alaturi de Imparatul Naruhito   profimedia 0747330945 jpg

Pare ciudat să vorbim despre atâta discreție la o Curte Regală contemporană într-o lume atât de digitalizată, când informația este la putere. Și totuși, Casa Imperială niponă, cu o istorie milenară, dorește să-și respecte cât mai mult principiile primordiale, chiar dacă unul dintre ele a început să fie supus negocierii publice, și anume ieșirea împăratului în public. Până recent, Împăratul Japoniei nu se arăta muritorilor de rând, atât din rațiuni de siguranță, cât și de rang, astfel că japonezii l-au văzut foarte rar în public pe fostul lor suveran, Împăratul Akihito, cu a cărui figură au început să fie mai familiarizați după anii ’90-2000.

Succesorul său, Împăratul Naruhito (la a cărui întronare a participat și cuplul prezidențial român Iohannis), vrea să demonstreze că și Familia Imperială niponă s-a modernizat, astfel încât ieșirile sale și a membrilor clanului conducător sunt tot mai des.

Un astfel de exercițiu de imagine a avut loc chiar de Revelion, când întreaga Familie Imperială a salutat mulțimea de la balconul oficial, ce-i drept, păstrând măștile sanitare și normele de distanțare sociale încă impuse într-o parte a lumii afectată și acum de pandemia de Coronavirus. De altfel, aceasta a fost cea de-a treia recepție de Anul Nou din timpul domniei Împăratului Naruhito, dar din cauza pandemiei în curs, ceremoniile au fost reduse de la șase la cinci și au fost primite doar o zecime din numărul obișnuit de invitați. În ton cu austeritatea impusă de condițiile pandemice, doamnele din Familia Imperială s-au abținut să poarte diademe și bijuterii prea opulente.

Împăratul Naruhito (purtând eșarfa și steaua Ordinului Florilor de Paulownia și steaua și gulerul Ordinului Crizantemei) și Împărăteasa Masako a Japoniei (purtând un colier de perle, o broșă cu diamante și Ordinul Coroanei Prețioase) au prezidat ceremonia anuală de celebrare a Anului Nou în Sala de Stat Matsu-no-Ma din Palatul Imperial din Tokyo. Împăratul și Împărăteasa au primit felicitări din partea celorlalți membri ai Familiei Imperiale, a premierului, a miniștrilor și a șefilor misiunilor diplomatice din Japonia. 

Împăratului și împărătesei li s-au alăturat foștii conducători, Împăratul Akihito și Împărăteasa Michiko, Prințesa Aiko, Prințul Moștenitor Akishino, Prințesa Moștenitoare Kiko, Prințesa Kako, Prințul Tomohito de Mikasa, Prințesa Akiko de Mikasa și Prințesa Yōko de Mikasa, Prințesa Takamado și Prințesa Tsuguko de Takamado.

FOTO: Instagram, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
Prințesa Martha Louise vrea să se mărite cu șamanul Verrett jpg
Regina Maxima a Olandei la dans (1) jpg
Kate Middleton cu pălărie jpg
Kate Middleton profimedia 0753099940 jpg
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
regina Camilla   GettyImages 1246690027 jpg
Printesa Diana   profimedia 0230461404 jpg
meghan - harry
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
James Middleton profimedia 0499308731 jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}