În anul său jubiliar, Regele Carl Gustaf al Suediei va fi operat pe cord

15 februarie, 2023

Cu pregătirile în toi pentru festivitățile ce vor avea loc în cinstea celor 50 de ani petrecuți pe tronul Suediei, monarhul va experimenta și altfel de emoții.

Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (1) jpg

Tocmai când anunțase plin de entuziasm că 2023 va fi anul său jubiliar, Regele Carl Gustaf al Suediei a luat un repaus forțat de la îndatoririle sale publice, fiind trimis să se odihnească din 20 februarie și până pe 3 martie, medicii săi anunțând că suveranul va fi supus unei operații importante.

Este vorba despre o intervenție chirurgicală pe cord, ca urmare a problemelor de sănătate de care suferă de ani de zile. Astfel, monarhul, care se află pe tronul țării din 1973, a fost nevoit să-și anuleze toate evenimentele oficiale programate pentru luna februarie a acestui an și începutul lunii martie.

Prințesa Victoria, moștenitoarea tronului, și soțul ei, Daniel, se află într-o vizită oficială în Australia, unde vor rămâne câteva zile înainte de a se deplasa joi în Noua Zeelandă. Aceștia urmează să se întoarcă în Suedia la sfârșitul săptămânii, pentru ca viitoarea regină să poată fi alături de tatăl ei în aceste momente dificile.

printesa victoria 0 jpeg

Între timp, și Prințesa Madeleine, care locuiește în Statele Unite împreună cu soțul ei, Christopher O'Neill, și cei trei copii ai lor, se va întoarce acasă în zilele următoare pentru a se reuni cu familia sa. Potrivit presei, Regina Silvia s-a ocupat personal de informarea celor trei copii ai săi, printre care și prințul Charles Philip, despre operația tatălui lor, care va trebui să îndeplinească mai multe angajamente programate pentru această săptămână.

Starea de sănătate a lui Carl Gustaf a fost subiectul unei dezbateri publice îngrijorătoare, mai ales că programul oficial al monarhului este plin de activități, pentru a marca Jubileul de Aur. Este de așteptat ca, din aprilie, Carl Gustaf să-și reia atribuțiile în mod normal, dar sunt mulți și aceia care pun la îndoială capacitatea fizică a monarhului de a face față atâtor călătorii și apariții publice la vârsta de 76 de ani.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg