În preajma încoronării tatălui său, Prințul Harry a reușit să-i înfurie pe americani

4 mai, 2023

Când credea că a găsit rețeta perfectă de a face bani în timp ce oferă „divertisment regal“, mezinul Regelui Charles își dă seama abia acum de dezastrul provocat de dezvăluirile sale necenzurate. Mai mult de jumătate dintre americani cred că el ar trebui anchetat.

Prințul Harry   Profimedia jpg

Sosirea Prințului Harry în America a fost întâmpinată cu un val de simpatie din partea americanilor, care vedeau în figura venită tocmai de la marele Palat european un personaj misterios, pe care abia așteptau să-l descoasă de secrete. Numai că, atunci când el însuși le-a dat tuturor detalii despre viața sa, oferindu-se publicului ca o „carte deschisă“ în controversatul volum de memorii „Spare“, Ducele de Sussex a plusat cu niște informații pe care ar fi trebuit să le țină doar pentru el.

Anume, pe lângă tulburătoarele imagini de pe frontul din Afghanistan și abordarea ofițerilor britanici pe care o au vizavi de etnicii talibani, dezvăluirile despre consumul de droguri, care ar fi trebuit să-l facă „popular“ printre americanii deschiși la consumul de „iarbă“, l-au aruncat pe Prințul Harry într-o complicată discuție despre felul în care a obținut viza de ședere în Statele Unite și modul în care reușește să și-o păstreze, în condițiile în care autoritățile federale sunt foarte stricte în privința acestui aspect.

Practic, după ce Ducele de Sussex a povestit că a consumat în trecut cocaină, canabis și ciuperci halucinogene, această mărturisire a atras atenția grupului conservator The Heritage Foundation, care se îndreaptă acum către instanțe pentru a obliga autoritățile să arate public cererea sa de viză. Organismul conservator consideră că publicul are dreptul să știe dacă Prințul Harry a primit un "tratament preferențial" pentru a intra în SUA sau dacă a mințit cu privire la consumul de droguri din trecut. Legislația americană privind imigrația consideră că orice omisiune de a declara consumul de droguri oficialilor de imigrare reprezintă o încălcare gravă, care poate duce la expulzare și la interzicerea permanentă a solicitării cetățeniei.

Acum, un sondaj realizat pentru "Newsweek" de către strategii Redfield & Wilton a arătat că 54% dintre adulții americani, dintr-un eșantion de 1.500 de alegători înregistrați, consideră că viza prințului ar trebui revizuită, după ce acesta a recunoscut că a folosit cocaină și psihedelice în scop recreativ.

Totuși, un procent similar crede că dezvăluirile prințului sunt justificate de faptul că și-a dorit să ofere o privire "brută" și "fără menajamente" asupra vieții sale, nu ca prinț, ci ca "om" - bântuit în primul rând de drama pierderii mamei sale, Prințesa Diana, la o vârstă fragedă și apoi de presiunea de-a fi mereu o figură de interes public.

Rămâne de văzut cât de dur îl va taxa societatea americană pentru nesăbuința de-a face publice astfel de secrete, care i-ar putea pune în pericol șederea peste Ocean și noua viață construită departe de Palat.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg