În săptămâna aniversară, Regii Olandei au oferit un prânz regal pentru 100 de supuși

27 aprilie, 2023

Cu o zi înainte de-a împlini 56 de ani și cu patru zile înainte de a-și celebra deceniul de domnie, Regele Willem-Alexander a invitat la masă la Palatul Regal o sută de persoane.

Regele Willem Alexander si Regina Maxima, alaturi de fiicele lor, Amalia si Ariane, la aniversarea primului deceniu regal   Casa Regala jpg

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Olandei au deschis larg ușile palatului lor Huis ten Bosch din Amsterdam pentru a onora o sută de cetățeni remarcabili care s-au remarcat prin faptul că au fost pionieri, că au ajutat în cartierele lor, că au fost o sursă de inspirație și că au avut un spirit de cooperare și reconciliere. Pe scurt, pentru a fi o persoană „De 10“ cu ocazia celei de-a zecea aniversări a domniei monarhului, care va avea loc duminica aceasta, 30 aprilie - la trei zile după ce monarhul împlinește vârsta de 56 de ani.

Evenimentul inedit a început chiar de la porțile reședinței refale oficiale, unde Regele Willem-Alexander și Regina Maxima i-au întâmpinat pe invitați și au făcut împreună o fotografie de grup.

A fost clar încă din primele momente că  urma o zi foarte relaxată și emoționantă. Deloc surprinzător, într-un gest spontan, monarhul Țărilor de Jos a ieșit în fața grupului de invitați, pentru a-i aplauda călduros pentru contribuția lor culturală sau socială.

Evenimentul, la care a participat și mama Regelui, Prințesa Beatrix, a continuat în sala de bal Oranjezaal a palatului Huis ten Bosch , care se remarcă prin picturile sale spectaculoase, 31 în total, care decorează spațiul de la podea la tavan. Cei 100 de invitați au fost așezați la mese rotunde, iar Regele Willem-Alexander și Regina Maxima nu au stat împreună, ci la mese diferite, unde au discutat într-o atmosferă relaxată.

Astăzi, șirul festivităților continuă cu celebrarea, la Rotterdam, a zilei de naștere a lui Willem-Alexander, care împlinește 56 de ani, iar duminică va fi marcat primul deceniu al domniei sale în Țările de Jos. Monarhul, împreună cu soția lui și cu cele două fiice ale lor, Amalia și Ariane, vor fi în centrul atenției.

FOTO: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg
Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg