În săptămâna aniversară, Regii Olandei au oferit un prânz regal pentru 100 de supuși

27 aprilie, 2023

Cu o zi înainte de-a împlini 56 de ani și cu patru zile înainte de a-și celebra deceniul de domnie, Regele Willem-Alexander a invitat la masă la Palatul Regal o sută de persoane.

Regele Willem Alexander si Regina Maxima, alaturi de fiicele lor, Amalia si Ariane, la aniversarea primului deceniu regal   Casa Regala jpg

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Olandei au deschis larg ușile palatului lor Huis ten Bosch din Amsterdam pentru a onora o sută de cetățeni remarcabili care s-au remarcat prin faptul că au fost pionieri, că au ajutat în cartierele lor, că au fost o sursă de inspirație și că au avut un spirit de cooperare și reconciliere. Pe scurt, pentru a fi o persoană „De 10“ cu ocazia celei de-a zecea aniversări a domniei monarhului, care va avea loc duminica aceasta, 30 aprilie - la trei zile după ce monarhul împlinește vârsta de 56 de ani.

Evenimentul inedit a început chiar de la porțile reședinței refale oficiale, unde Regele Willem-Alexander și Regina Maxima i-au întâmpinat pe invitați și au făcut împreună o fotografie de grup.

A fost clar încă din primele momente că  urma o zi foarte relaxată și emoționantă. Deloc surprinzător, într-un gest spontan, monarhul Țărilor de Jos a ieșit în fața grupului de invitați, pentru a-i aplauda călduros pentru contribuția lor culturală sau socială.

Evenimentul, la care a participat și mama Regelui, Prințesa Beatrix, a continuat în sala de bal Oranjezaal a palatului Huis ten Bosch , care se remarcă prin picturile sale spectaculoase, 31 în total, care decorează spațiul de la podea la tavan. Cei 100 de invitați au fost așezați la mese rotunde, iar Regele Willem-Alexander și Regina Maxima nu au stat împreună, ci la mese diferite, unde au discutat într-o atmosferă relaxată.

Astăzi, șirul festivităților continuă cu celebrarea, la Rotterdam, a zilei de naștere a lui Willem-Alexander, care împlinește 56 de ani, iar duminică va fi marcat primul deceniu al domniei sale în Țările de Jos. Monarhul, împreună cu soția lui și cu cele două fiice ale lor, Amalia și Ariane, vor fi în centrul atenției.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg