În ziua în care copiii săi și-au pierdut titlurile, Prințul Joachim a fost la dineul regal

2 ianuarie, 2023

După ce a petrecut Crăciunul departe de familia sa, mezinul Reginei Margrethe a II-a a trebuit să facă față unei cine oficiale oferite de Palat.

Familia Regala daneza la dineul Ordinului Elefantului  Regina Margrethe a II a, Printul Frederik si Printul Joachim   pagina oficiala (4) jpg

Luna ianuarie este cunoscută în Danemarca pentru tradiționala „ștafetă de Anul Nou“, care a fost ținută, cu puține excepții, de când Familia Regală s-a mutat în Amalienborg în anii 1700. Data de 1 ianuarie a fost decretată ziua Ordinului Elefantului, iar Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a și Familia Regală daneză poartă însemnul Ordinul Elefantului pe un lanț de aur, suverana având un colan cu un elefant emailat bătut cu diamante. Datând încă din anii 1400, Ordinul Elefantului nu este doar cel mai vechi ordin cavaleresc regal danez, ci și cel mai elegant.

De la o asemenea sărbătoare, nu aveau cum să lipsească și cei doi fii ai Reginei, Prințul Moștenitor Frederik, însoțit de Prințesa Mary - proaspăt reîntorși din Australia și Tasmania -, și Prințul Joachim, care a trebuit să îndure povara umilinței de-a apărea în public chiar în ziua în care copiii săi și-au pierdut titlurile regale printr-o decizie controversată luată de mama sa, în luna septembrie.

Sosit singur la eveniment, Prințul Joachim părea destul de abătut la serata regală tradițională, unde a trebuit să împartă zâmbete forțate și politețuri convenționale. Deși a încercat să-și mascheze starea inconfortabilă, Prințul Joachim a trebuit să dea ochii și cu fratele său mai mare, Prințul Moștenitor Frederik, viitorul Rege al Danemarcei, cu care are o relație tensionată de când presa a aflat că i-ar fi făcut ochi dulci cumnatei sale, Prințesa Mary, și, refuzat fiind, a încercat să-și aleagă o parteneră care să-i semene, în persoana celei de-a doua soții, Prințesa Marie.

Regina Margrethe a II-a a părut netulburată de intrarea în vigoare a deciziei sale dinastice și a socializat cu invitații săi din guvern și parlament. Căci dineul regal al Ordinului Elefantului s-a ținut cu toată pompa. Pe lângă sosirea invitaților pe covorul roșu, masa a fost servită în Sala Cavalerilor din Palatul Christian VII din Amalienborg. Tot ca o tradiție, felul principal le-a fost servit invitaților pe o farfurie de argint, potrivit unui obicei care datează din 1740, când au fost achiziționate primele farfurii de argint. Când porțelanul a intrat la modă, farfuriile de argint au fost ascunse câteva secole din uzul obișnuit, dar pe vremea lui Prințul Henrik a fost reintrodus obiceiul farfuriilor de argint în Casa Regală daneză.

Copiii Printului Joachim al Danemarcei, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) si Athena (10) jpg

De la 1 ianuarie, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) și Athena (10), adică nepoții Reginei din partea mezinului său, Prințul Joachim, nu mai au titluri de prinți și prințese. Ei au statut de conți și se va vorbi despre ei ca despre „Excelențele Lor“.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Marocului Foto Instagram jpg
Printul Harry   profimedia 0871259953 jpg
Prințul Archie 5 ani Foto colaj jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg