În ziua în care copiii săi și-au pierdut titlurile, Prințul Joachim a fost la dineul regal

2 ianuarie, 2023

După ce a petrecut Crăciunul departe de familia sa, mezinul Reginei Margrethe a II-a a trebuit să facă față unei cine oficiale oferite de Palat.

Familia Regala daneza la dineul Ordinului Elefantului  Regina Margrethe a II a, Printul Frederik si Printul Joachim   pagina oficiala (4) jpg

Luna ianuarie este cunoscută în Danemarca pentru tradiționala „ștafetă de Anul Nou“, care a fost ținută, cu puține excepții, de când Familia Regală s-a mutat în Amalienborg în anii 1700. Data de 1 ianuarie a fost decretată ziua Ordinului Elefantului, iar Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a și Familia Regală daneză poartă însemnul Ordinul Elefantului pe un lanț de aur, suverana având un colan cu un elefant emailat bătut cu diamante. Datând încă din anii 1400, Ordinul Elefantului nu este doar cel mai vechi ordin cavaleresc regal danez, ci și cel mai elegant.

De la o asemenea sărbătoare, nu aveau cum să lipsească și cei doi fii ai Reginei, Prințul Moștenitor Frederik, însoțit de Prințesa Mary - proaspăt reîntorși din Australia și Tasmania -, și Prințul Joachim, care a trebuit să îndure povara umilinței de-a apărea în public chiar în ziua în care copiii săi și-au pierdut titlurile regale printr-o decizie controversată luată de mama sa, în luna septembrie.

Sosit singur la eveniment, Prințul Joachim părea destul de abătut la serata regală tradițională, unde a trebuit să împartă zâmbete forțate și politețuri convenționale. Deși a încercat să-și mascheze starea inconfortabilă, Prințul Joachim a trebuit să dea ochii și cu fratele său mai mare, Prințul Moștenitor Frederik, viitorul Rege al Danemarcei, cu care are o relație tensionată de când presa a aflat că i-ar fi făcut ochi dulci cumnatei sale, Prințesa Mary, și, refuzat fiind, a încercat să-și aleagă o parteneră care să-i semene, în persoana celei de-a doua soții, Prințesa Marie.

Regina Margrethe a II-a a părut netulburată de intrarea în vigoare a deciziei sale dinastice și a socializat cu invitații săi din guvern și parlament. Căci dineul regal al Ordinului Elefantului s-a ținut cu toată pompa. Pe lângă sosirea invitaților pe covorul roșu, masa a fost servită în Sala Cavalerilor din Palatul Christian VII din Amalienborg. Tot ca o tradiție, felul principal le-a fost servit invitaților pe o farfurie de argint, potrivit unui obicei care datează din 1740, când au fost achiziționate primele farfurii de argint. Când porțelanul a intrat la modă, farfuriile de argint au fost ascunse câteva secole din uzul obișnuit, dar pe vremea lui Prințul Henrik a fost reintrodus obiceiul farfuriilor de argint în Casa Regală daneză.

Copiii Printului Joachim al Danemarcei, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) si Athena (10) jpg

De la 1 ianuarie, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) și Athena (10), adică nepoții Reginei din partea mezinului său, Prințul Joachim, nu mai au titluri de prinți și prințese. Ei au statut de conți și se va vorbi despre ei ca despre „Excelențele Lor“.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}