Încă un „Megxit“! Martha Louise a Norvegiei renunță la îndatoriri pentru un șaman

9 noiembrie, 2022

Fiica regilor norvegieni se îndepărtează de rolul său regal pentru a se dedica intereselor personale, fără a mai fi direct legată de Casa de Glücksburg.

Printesa Martha Louise a Norvegiei si logodnicul sau, Durek Verrett 2   Instagram jpg

Fiica cea mare a Regelui Harald al V-lea și a Reginei Sonja ai Norvegiei, Prințesa Martha Louise, a renunțat la responsabilitățile regale pe care le-a moștenit la naștere, a anunțat ieri Casa de Glücksburg. Decizia a fost luată pentru ca Martha Louise să poată urmări mai liber alte interese, fără a fi supusă restricțiilor impuse de afilierea la coroană și vine înainte de nunta cu logodnicul ei, Shaman Durek.

"Prințesa Marta Luisa dorește să facă o diferențiere mai clară între propriile activități și relația sa cu Casa Regală a Norvegiei. Prin urmare, ea a decis, în urma unei consultări cu Majestatea Sa Regele și cu alți membri apropiați ai familiei, că nu va îndeplini sarcini oficiale pentru Casa de Glücksburg în acest moment", se arată într-un comunicat. Textul a confirmat că această plecare afectează toate domeniile în care Martha Louise a activat: "Prințesa patronează mai multe organizații, iar astăzi le-a informat că renunță la funcția de patronaj, care i-a oferit cadrul pentru îndatoririle sale oficiale".

În realitate, Prințesa Martha Louise a Norvegiei a renunțat la îndatoririle sale regale pentru a se concentra pe activitatea în medicina alternativă pe care o are cu logodnicul ei, un șaman autoproclamat.

Relația prințesei, în vârstă de 51 de ani, cu Durek Verrett, un guru spiritual de la Hollywood, a provocat valuri în Norvegia după ce "șamanul din a șasea generație" a sugerat în cartea sa "Spirit Hacking" despre cancer că este o alegere. De asemenea, acesta vinde pe site-ul său un medalion etichetat "Spirit Optimizer", despre care susține că l-a ajutat să depășească Covid-19.

Un sondaj realizat în septembrie a arătat că 17% dintre norvegieni au acum o părere mai proastă despre familia regală, în general populară, aproape toți citând ca motiv relația prințesei cu șamanul de culoare.

Cu toate acestea, "în conformitate cu dorința regelui, prințesa își va păstra titlul". Palatul a precizat că, odată ce prințesa și Verrett se vor căsători, el va deveni membru al familiei regale, dar nu va avea un titlu și nu va reprezenta monarhia.

Martha Louise, care susține că poate vorbi cu îngerii, și-a pierdut titlul onorific de Alteță Regală în 2002, când a ales să lucreze ca și clarvăzătoare. În 2019, mama divorțată a trei copii a fost de acord să nu-și folosească titlul de prințesă în demersurile sale comerciale.

Mai mult, ea și Durek au convenit să se abțină de la orice asociere cu Familia Regală în canalele lor de socializare, în producțiile media și în activitățile comerciale. "Acest lucru este menit să traseze o linie de demarcație care separă mai clar activitatea comercială de casa regală a Norvegiei", a precizat palatul.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTBRecente pe Ok! Magazine

00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg
kate
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (1) jpg
Prințul William și Prințesa Kate Middleton (5) jpg
Familia Regala dezbinata la 5 ani de la moartea Regelui Mihai jpg
Contesa de Wessex, Getty (1) jpg
harry si meghan
Lady  Susan Hussey   profimedia 0742168522 jpg
Printesa mostenitoare Catarina Amalia a Olandei   RVD Koninklijk Huis si Regele Willem Alexander (2) jpg
harry si meghan profimedia 0742538807 jpg