Îngrijorare la Curtea Norvegiei! Regele Harald al V-lea a fost spitalizat

20 decembrie, 2022

Cu o stare de sănătate precară, regele a fost internat în spital în acest weekend. Va putea Harald al V-lea al Norvegiei să petreacă Sărbătorile alături de familie?

Regele Harald a V lea al Norvegiei   pagina oficiala (1) jpg

Potrivit unui scurt comunicat emis ieri de către reprezentanţii Palatului Regal norvegian, Regele Harald al V-lea a fost din nou spitalizat. Monarhul, în vârstă de 85 de ani, a fost internat la Rikshospitalet, spitalul universitar din Oslo, cu o infecție. Potrivit Palatului, Regele se află în stare stabilă și este tratat cu antibiotice intravenoase.

Nu este pentru prima dată când starea de sănătate a lui Harald al V-lea provoacă îngrijorare la Curtea Regală a Norvegiei. Din păcate, din anul 2020 încoace, suveranul a fost spitalizat în mod regulat. În septembrie 2020, Regele a acuzat o de "stare de rău" și unele "dificultăți respiratorii", ceea ce a necesitat o întrerupere prelungită a activităților sale oficiale. La mai puțin de o lună de la această alarmă inițială, soțul Reginei Sonja a fost operat cu succes la cord, pe 9 octombrie. Iar, în luna august a anului trecut, suveranul a revenit la același Rikshospitalet, din nou pentru o infecție.

De câteva luni încoace, Harald al V-lea este văzut la evenimentele oficiale folosindu-se de cârje pentru a se deplasa. Acest lucru nu îl împiedică să ia parte la viața instituțională a țării sale, precum și la evenimentele de familie, cum ar fi aniversarea a 18 ani a nepoatei sale, Prințesa Ingrid Alexandra, sau Jubileul de Aur al Reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, în cinstea căreia a fost dat un banchet la castelul Christiansborg din Copenhaga.

Potrivit regulilor de Palat, în timpul absenței sale, Prințul Moștenitor Haakon îndeplinește funcția de regent.

Între timp, şi Castelul Regal din Oslo se pregăteşte de Sărbători, Salonul Roşu fiind decorat cu globuri mai vechi ori mai noi, coroniţe, lumânări şi miniaturi, iar pe masă fiind aşezate trufe de ciocolată, fursecuri şi turtă dulce. Bradul de peste șase metri înălțime de pe balconul este decorat cu peste o sută de luminițe și este o adevărată încântare pentru cei care traversează piața Palatului.

Foto: pagina oficială, Benjamin A. Ward / Peter Mydske / Hans Kristian Thorbjørnsen / Morten Brakestad / Stortinget/Terje Bendiksby / NTB, Håkon Mosvold Larsen / NTB og Det kongelige hoffRecente pe Ok! Magazine

Printul Harry mesaj WellChild jpg
Printul Edward si Contesa de Wessex Sophie   profimedia 0746501122 jpg
sarah ferguson jpg
kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
Rania profimedia 0753897804 jpg
Prințul Harry cu verișoarele Eugenie și Beatrice jpg
Mike si Zara Tindall   GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex   GettyImages 1245285993 jpg
camilla-  meghan-  charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia   pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse   profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}