La 83 de ani și după o operație dificilă, ultima regină europeană nu vrea să abdice

27 martie, 2023

Am fi zis că e timpul să-i vedem pe Prințul Frederik și pe Prințesa Mary preluând frâiele coroanei daneze. Dar nu, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei nu cedează tronul!

Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg

Suveranei daneze îi place să șocheze. A făcut-o anul trecut în toamnă, când le-a retras titlurile nepoților săi din partea mezinului, Prințul Joachim, a făcut-o și la începutul anului, când și-a obligat ambii fii s-o însoțească la înmormântarea ultimului rege al Greciei, Constantin al II-lea - chiar dacă între ei mai sunt puține vorbe de spus - și o face și acum, când deși părea fragilă și pregătită să cedeze puterea moștenitorului său de drept, se pregătește să-și reia îndatoririle oficiale.

Da, ați auzit bine. Chiar pe 16 aprilie, când va împlini venerabila vârstă de 83 de ani, Regina Margrethe a II-a va reveni la viața oficială după o lungă perioadă de convalescență. 

Regina Margrethe a II a nu cedeaza tronul jpg

Un comunicat de presă remis de Casa Regală daneză la acest final de lună martie 2023 informează că Regina Danemarcei își va relua îndatoririle de suverană chiar de ziua sa de naștere, după operația suferită la coloană în luna februarie, după care se reface cu succes. Palatul precizează că "reabilitarea fizică a reginei decurge bine, dar vor exista încă o serie de sarcini importante pe care regina nu le va putea îndeplini în următoarele luni".  

În absența ei, fiul ei cel mare, Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei, a fost regent. Această revenire în lumina reflectoarelor pentru suverană va fi un adevărat eveniment de familie, deoarece Majestatea Sa și familia sa vor apărea la balconul Palatului Amalienborg.

Familia Regala daneza la dineul Ordinului Elefantului  Regina Margrethe a II a, Printul Frederik si Printul Joachim   pagina oficiala (9) jpg

Dar de ce este atât de important pentru Regina Margrethe a II-a să revină, chiar la 83 de ani? Ei bine, având-o drept model pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a fost activă până în ultimul moment al vieții sale, la vârsta de 96 de ani (pe lângă care Margrethe pare o tinerică), și care a avut cea mai lungă domnie din timpurile moderne, după moartea acesteia Regina Danemarcei a rămas ultima regină europeană domnitoare. Motive suficiente care s-o ambiționeze să rămână "în picioare" până la final - lăsând la o parte firea ei impunătoare, care îi face pe fiii săi, Frederik (54) și Joachim (53), să fie obedienți chiar și acum.

Printul Frederik, Printul Joachim si Regina Margrethe a II a   profimedia 0750049369 jpg

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg
Kate Middleton foto getty images instagram jpg