La doar 7 ani, Prinţul moştenitor al Bhutanului a participat deja singur la două evenimente publice

23 februarie, 2023

Prinţul Jigme Namgyel Wangchuck se pregăteşte deja să-şi asume rolul de reprezentant al Casei Regale a Butanului, sub supravegherea mamei sale, Regina Jetsun Pema.

Printul Dragon si Regele din Bhutan   pagina oficiala (4) jpg

Fiul cel mare al Regelui Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și al Reginei Jetsun Pema se pregătește pentru viitorul său ca membru activ al familiei regale având cel de-al doilea angajament solo din istorie, la doar două săptămâni după ce a împlinit șapte ani.

Prințul Jigme Namgyel Wangchuck, cunoscut sub numele de Prințul Dragon, a participat singur la un eveniment public - lansarea NDI, noul Sistem Național de Identitate Digitală din Bhutan. Experienţa a fost una interesantă pentru moştenitorul tronului, care, îndrumat de personalul palatului, a devenit primul cetățean digital prin conectarea cu portofelul mobil NDI din Bhutan. Iar imaginile cu micul prinţ pare a fi desprinse din celebrul film "Ultimul împărat".

Prințul Jigme Namgyel Wangchuck a avut primul său angajament oficial de unul singur la vârsta de șase ani, chiar de ziua mamei sale, în iunie anul trecut. În cadrul acestei ieșiri marcante, micul prinţ a inaugurat tot o platformă tehnică, Super FabLab (SFL) Jigme Namgyel Wangchuck la TechPark din Thimphu și rețeaua FabLab.

Prinţul Dragon și fratele său mai mic, Gyalsey Ugyen Wangchuck, care împlinește trei ani în martie, își însoțesc adesea părinții la evenimente oficiale, inclusiv la sărbătorirea Zilei Naționale din decembrie 2022. Ei sunt încurajaţi de mici să înveţe eticheta regală şi sunt pregătiţi să-şi asume treptat diferite responsabilităţi publice.

Regele Jigme Khesar s-a căsătorit cu Jetsun Pema în octombrie 2011, în Punakha Dzong, având parte de festivităţi publice în Thimphu și Paro. După ce tatăl său, Jigme Singye Wangchuck, a abdicat de la tron în favoarea sa în decembrie 2006, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a devenit monarh, iar încoronarea sa publică a avut loc la 1 noiembrie 2008.

Regele și Regina Buthanului i-au avut oaspeţi inclusiv pe Prințul și Prințesa de Wales, care i-au vizitat în timpul turneului regal din 2016.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg