Louis şi Edwina Mountbatten, mariaj imoral la casa regală. "Ne-am petrecut toată căsnicia în paturile altor persoane"

13 martie, 2021
1 unchiul printului philip jpg jpeg

El a fost un prinţ fermecător, iar ea, cea mai frumoasă femeie din Anglia. În 1922, când unchiul Prinţului Philip şi aleasa sa şi-au unit destinele, toţi credeau că-i începutul unui basm.

Ce-i drept, din afară, acest ipotetic mariaj de basm a fost unul de lungă durată, întinzându-se pe 38 de ani. În spatele uşilor închise, însă, uniunea de vis era departe de-a fi fost perfectă, aşa cum avea să recunoască Lordul Mountbatten: „Edwina şi cu mine ne-am petrecut toată căsnicia în paturile altor persoane“. Dar să înţelegem, mai întâi, cine au fost personajele poveştii noastre.

Lordul Mountbatten, strănepot al Reginei Victoria, născut cu titlul de Prinţul Louis de Battenberg, amiral al forţelor navale britanice şi ultimul vicerege al Indiei, a fost o figură cu o influenţă extraordinară asupra familiei regale de Windsor. Cunoscut mai familiar cu numele de Dickie, acesta a fost unchiul matern al Prinţului Philip (sora lui, Prinţesa Alice, a fost mama lui Philip), iar Prinţul Charles îi era strănepot. Pe măsură ce Prinţul de Wales a crescut, Dickie se bucura de rolul de bunic onorific al acestuia, dezvoltând o relaţie deosebit de apropiată cu Charles. Acest lucru a provocat ceva tensiuni la palat, căci Prinţul Philip ajunsese să simtă că şi-a pierdut fiul în favoarea unchiului său. Chipeş, impozant şi carismatic, lordul era o persoană care se făcea plăcută oriunde mergea.

Soţia lui, Edwina Ashley, nu era nici ea mai prejos. Britanica era un fel de Paris Hilton a acelor vremuri, moştenitoarea unuia dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din Europa, magnatul Ernest Cassel. Această Edwina trăia pe picior mare şi era o mondenă foarte apreciată pe scena londoneză, clasându-se pe locul şase în topul celor mai bine îmbrăcate femei ale acelor zile.

În plus, Edwina mai era cunoscută şi pentru o altă latură a ei, despre care se vorbea mai puţin în acea perioadă pudibondă: petrecăreaţa era obsedată sexual. Chiar dacă Dickie şi Edwina erau virgini când s-au căsătorit, cea din urmă şi-a dezvăluit foarte repede apetitul sexual, cerându-i proaspătului soţ să meargă în luna de miere la Paris, pentru a explora cele mai decadente locuri pe care le puteau găsi acolo. Lordul, în schimb, nu era atât de ahtiat după plăcerile carnale. Tocmai acesta a fost motivul pentru care năbădăioasa lui soţie a început să îl înşele încă din primele zile ale mariajului. Edwina a avut cel puţin 18 amanţi cunoscuţi, printre care s-au numărat prim-ministrul indian Jawaharlal Nehru şi cântăreţul de cabaret de culoare Leslie Hutchinson, căruia Edwina i-a dăruit, printre altele, şi o teacă… pentru penis încrustată cu pietre preţioase.

Dickie, după care a fost botezat fiul cel mic al Ducilor de Cambridge, era devastat din cauza aventurilor soţiei, însă nu voia s-o piardă, aşa că şi-a luat, la rândul lui, amante şi… amanţi. Într-o serie de documente ale FBI datând din jurul anilor '40, lordul este descris ca fiind un homosexual ascuns, cu preferinţe pentru băieţi tineri. În aceleaşi documente, ambii soţi erau descrişi ca fiind persoane imorale şi atrase sexual de ambele sexe, lucru considerat un tabu pentru acele vremuri. Chiar şi-aşa, cei doi au reuşit să producă doi moştenitori proprii, şi anume fiicele Patricia şi Pamela, martorele acestei relaţii bolnave dintre părinţii lor. Divorţul nu era, însă, o opţiune în familia regală britanică. „Când tatăl meu a aflat pentru prima dată că ea are un amant, a fost devastat. Dar, cumva, acea doză de afecţiune reciprocă i-a făcut să negocieze un mod de a trece peste această criză şi au făcut din asta un modus vivendi“, avea să declare, mai târziu, Pamela.

Stilul de viaţă se referea la un mariaj deschis, primul de la palatul britanic. În 1947, când lordul a preluat funcţia de vicerege al Indiei, iar familia Mountbatten s-a mutat la New Delhi, Edwina şi-a început una dintre cele mai faimoase şi scandaloase aventuri ale ei: cu premierul indian Nehru, cu zece ani mai în vârstă decât britanica. Chiar şi lordul era mulţumit de legătura lor, scriindu-i următoarele fiicei sale mai mari, Patricia: „Ea şi Jawaharlal Nehru sunt atât de drăguţi împreună...“ Mai mult, se zvoneşte că cei doi amanţi obişnuiau să îl invite şi pe Dickie în patul lor, practicând, câteodată, şi sexul în trei.

Când Edwina a murit în somn, în anul 1960, la doar 58 de ani, din cauze necunoscute, acest soţ atât de înşelat era de neconsolat. „Până în ziua în care ea a murit, tata s-a temut mereu că va divorţa de el. Dar mami nu l-ar fi părăsit niciodată. Să fi încercat cineva s-o ţină departe de o petrecere de la Palatul Buckingham!“, mărturiseşte mezina lor, Pamela. Circa 20 de ani mai târziu, sfârşitul Lordului Mountbatten a venit într-un mod mult mai brutal decât al soţiei sale, fiind victima unui asasinat pus la cale de Armata Republicană Irlandeză.

În 1979, la vârsta de 79 de ani, acesta a murit după ce o bombă ascunsă în barca lui de pescuit a explodat. Au rămas în urmă numeroase întrebări fără răspuns despre cel mai scandalos mariaj pe care l-a văzut palatul britanic.Recente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prințesa Beatrice de York și soțul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg