Luxemburgul se pregăteşte de o nuntă regală. Prinţesa Alexandra se mărită cu un "civil"

22 februarie, 2023

Marea Curte Ducală a făcut publice detaliile despre viitoarea nuntă a Prințesei de Luxemburg cu Nicolas Bagory. care îşi doresc să implice luxemburghezii în această zi foarte specială.

Printesa Alexandra de Luxemburg si Nicolas Bagory   pagina oficiala jpg

Cu câteva săptămâni înainte de nunta Prinţesei Alexandra de Luxemburg cu logodnicul său, Nicolas Bagory, Palatul Marelui Ducat a dezvăluit programul nunții civile a cuplului, care va avea loc la 22 aprilie 2023, în orașul Luxemburg.

Programul nunţii regale

Potrivit comunicatului oficial, festivitățile vor începe la ora 15.00, odată cu sosirea miresei și a mirelui în Place Guillaume, vizavi de Primărie. Înainte de ceremonie, în prezența prietenilor apropiați și a familiei cuplului, Prințesa Alexandra, Nicolas și familia grand-ducală vor saluta publicul, care este "călduros invitat să întâmpine cuplul", potrivit comunicatului de presă al Curții.

La ora 16.00, tinerii căsătoriți, Marele Duce Henri, Marea Ducesă Maria Teresa, Marele Duce moștenitor Guillaume și soția sa, Marea Ducesă moștenitoare Stéphanie, Prințul Louis, Prințul Félix și soția sa, Prințesa Claire, și Prințul Sébastien, vor avea timp să se întâlnească cu luxemburghezii veniți să prezinte urări cuplului și întregii familii.

Luxemburg regali, Getty (5) jpg

Ei se vor îndrepta apoi spre Palatul Marelui Ducat prin Rue de la Reine, unde va avea loc, la ora 18.00, o "recepție în prezența familiilor miresei și mirelui, a reprezentanților autorităților naționale și a invitaților cuplului".

Buletinul oficial nu oferă detalii despre cununia religioasă a Prințesei cu Nicolas Bagory, care va avea loc la o săptămână distanţă, pe 29 aprilie, în biserica Saint Trophyme din Bormes-les-Mimosas, unde familia grand-ducală are o casă de vacanță la Cabasson. Cu toate acestea, cuplul ar dori ca această zi să rămână cât mai privată posibil.

Ultima nuntă princiară care a fost celebrată în Luxemburg a fost cea a prințului moștenitor Guillaume și a lui Stéphanie de Lannoy, la 20 octombrie 2012.

Cine e mirele "civil", Nicolas Bagory?

La doar 30 de ani, dar deja cu părul grizonant, alesul Prinţesei Alexandra are o pregătire universitară în limbi vechi și teologie, o carieră în domeniul editorial și în managementul companiilor și o modestie de nezdruncinat. Nicolas Bagory nu este nici un jet-setter, nici o "celebritate" avidă de publicitate.

Nicolas Bagory este francez și s-a născut în Bretania la 11 noiembrie 1988. A studiat științe politice și un master de limbi clasice la Sorbona, iar în prezent lucrează la crearea de proiecte sociale și culturale.



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg