Majestatea Sa Margareta a invitat-o la prânz, la Palatul Elisabeta, pe Maia Sandu

4 aprilie, 2023

Aflată într-o vizită oficială la București, președinta Republicii Moldova a fost în vizită și la Familia Regală, cunoscută fiind buna relație a Casei Regale cu Chișinăul.

Maia Sandu, primita de Majestatea Sa Margareta la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Regala (3) jpg

Maia Sandu a fost primită luni la Palatul Elisabeta de către Custodele Coroanei Regale, Margareta, la Palatul Elisabeta, în cadrul unei vizite efectuate în România.

După tradiționala primire cu garda de onoare, președinta Republicii Moldova a fost invitată în Sala Regilor, unde Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au purtat cu aceasta o discuție despre relațiile tot mai strânse între Chișinău și București, despre procesul de integrare europeană, dar și despre cum este afectată Republica Moldova de situația de securitate din regiune.

„M-am bucurat să o revăd, la București, pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, și pe Alteța Sa Regală Principele Radu, care m-au găzduit astăzi la Palatul Elisabeta”, a notat Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

„Casa Regală a României ne-a sprijinit foarte mult aspirațiile europene și mizăm și în continuare pe susținerea în următorii pași spre aderare, care ne vor ancora pe un parcurs clar de dezvoltare. Am discutat și despre proiectele susținute de Casa Regală a României în Republica Moldova, în domeniul educației, culturii, sănătății, dar și în sfera socială și umanitară. De asemenea, în cadrul vizitei, am plantat, în prezența Majestății Sale Margareta și a Alteței Sale Regale, Principele Radu, un arbore de stejar în grădina Palatului, ca semn al relației viguroase pe care o construim/avem cu România”, a menționat șefa statului moldovean.

La finalul discuției, Custodele Coroanei a invitat-o pe Maia Sandu să planteze un stejar în grădina Palatului Elisabeta, după care au luat prânzul împreună. La finalul vizitei, președinta Republicii Moldova a semnat și în Cartea de Aur a Palatului Elisabeta, deschisă în anul 1937.

După vizita la Palatul Elisabeta, președinta Maia Sandu a participat la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cu președintele Iohannis și cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg