Majestatea Sa Margareta a invitat-o la prânz, la Palatul Elisabeta, pe Maia Sandu

4 aprilie, 2023

Aflată într-o vizită oficială la București, președinta Republicii Moldova a fost în vizită și la Familia Regală, cunoscută fiind buna relație a Casei Regale cu Chișinăul.

Maia Sandu, primita de Majestatea Sa Margareta la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Regala (3) jpg

Maia Sandu a fost primită luni la Palatul Elisabeta de către Custodele Coroanei Regale, Margareta, la Palatul Elisabeta, în cadrul unei vizite efectuate în România.

După tradiționala primire cu garda de onoare, președinta Republicii Moldova a fost invitată în Sala Regilor, unde Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au purtat cu aceasta o discuție despre relațiile tot mai strânse între Chișinău și București, despre procesul de integrare europeană, dar și despre cum este afectată Republica Moldova de situația de securitate din regiune.

„M-am bucurat să o revăd, la București, pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, și pe Alteța Sa Regală Principele Radu, care m-au găzduit astăzi la Palatul Elisabeta”, a notat Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

„Casa Regală a României ne-a sprijinit foarte mult aspirațiile europene și mizăm și în continuare pe susținerea în următorii pași spre aderare, care ne vor ancora pe un parcurs clar de dezvoltare. Am discutat și despre proiectele susținute de Casa Regală a României în Republica Moldova, în domeniul educației, culturii, sănătății, dar și în sfera socială și umanitară. De asemenea, în cadrul vizitei, am plantat, în prezența Majestății Sale Margareta și a Alteței Sale Regale, Principele Radu, un arbore de stejar în grădina Palatului, ca semn al relației viguroase pe care o construim/avem cu România”, a menționat șefa statului moldovean.

La finalul discuției, Custodele Coroanei a invitat-o pe Maia Sandu să planteze un stejar în grădina Palatului Elisabeta, după care au luat prânzul împreună. La finalul vizitei, președinta Republicii Moldova a semnat și în Cartea de Aur a Palatului Elisabeta, deschisă în anul 1937.

După vizita la Palatul Elisabeta, președinta Maia Sandu a participat la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cu președintele Iohannis și cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg