Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns deja la Londra pentru Încoronare

5 mai, 2023

Verișoara din România a Regelui Charles și soțul său sunt de ieri în capitala Marii Britanii, ca invitați speciali ai Casei Regale britanice.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la incoronarea lui Charles jpg

O lungă și frumoasă istorie și prietenie îi leagă pe Majestatea Sa Margareta și pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, care sunt veri, legătura lor de rudenie mergând până la Regina Victoria. Încă din copilărie, cei doi obișnuiau să-și fie confidenți, Margareta și cele patru surori ale sale, principesele Elena, Irina, Sofia și Maria obișnuind să-și petreacă vacanțele de vară în Marea Britanie, pe timpul exilului tatălui lor.

Custodele Coroanei și fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta a II-a au păstrat relații apropiate și după revenirea în România a Regelui Mihai, cu stabilirea Casei Regale în țară, și nu o dată Charles, la acea vreme Prinț de Wales, acesta a fost oaspetele Familiei Regale în România. 

De altfel, se știe că Charles este un mare admirator al frumuseților naturale și etnografice din țara noastră și, în anii trecuți, a devenit chiar proprietarul mai multor case țărănești din Transilvania. ”Voi păstra mereu cea mai mare afecțiune pentru România și pentru oamenii ei”, a spus, în repetate rânduri, Regele Charles al III-lea.  

Era de așteptat, deci, ca și Majestatea Sa Margareta și Principele Radu să se afle pe lista invitaților la marea încoronare a Regelui Charles al III-lea din 6 mai. Și, încă de ieri, cei doi au ajuns la Londra, pentru a participa la festivități.

Custodele Coroanei române a fost așteptată în capitala Marii Britanii cu flori de reprezentanți ai Casei Majestății Sale britanice, ai Guvernului britanic și ai ambasadei României la Londra. În seara aceasta, fiica cea mare a Regelui Mihai I și soțul său vor lua parte la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regele Charles pentru Familiile Regale străine, șefi de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ținute speciale vor adopta cei doi reprezentanți ai Casei Regale române și cât de aproape vor fi așezați în sala de la Westminster Abbey, știut fiind faptul că Regele Mihai I și Regina Elisabeta a II-a erau foarte atașați unul de celălalt și, în perioada vieții suveranei britanice, Familia Regală română a avut parte de-o mare prețuire din partea acesteia.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg