Margareta, Custodele Coroanei Române, despre naşul ei, Prinţul Philip: "Am amintiri frumoase, din copilărie şi de când am fost puţin mai tânără"

16 aprilie, 2021
1 margareta si charles jpg jpeg

Toată lumea cunoaşte legătura de rudenie dintre Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Prinţul Philip, regretatul soţ al Reginei Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip, născut în Grecia, la Corfu, este văr primar cu bunica Margaretei şi mama Regelui Mihai, Regina mamă Elena, născută la Atena. 

4 ei doi4 png png

"Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române. După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească", se arată într-un comunicat al familiei regale române. 

stanga
dreapta
3 philip si mihai jpg jpeg
4 ei doi4 png png
5 principele radu 60 de ani 2 jpg jpeg
1 margareta si charles jpg jpeg

"El şi cu bunica mea sunt rude. A fost un mentor frumos. Am amintiri frumoase, din copilărie şi de când am fost puţin mai tânără. Am amintiri foarte frumoase toată viaţa", a declarat şi Principesa Margareta pentru Agerpres.

5 principele radu 60 de ani 2 jpg jpeg
3 philip si mihai jpg jpeg

Prinţul Philip şi Regele Mihai s-au născut în acelaşi an, 1921, şi obişnuiau să petreacă împreună vacanţele de familie, în copilărie. Fotografii cu aceştia pe plaja din Constanţa sau la Sinaia, făcute publice de Casa regală română, demonstrează acest lucru.

La rândul său, nepotul Regelui Mihai, Nicolae al României, are amintiri legate de Prinţul Philip: "Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg, la naştere prinţ al Greciei şi al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României. În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinţii şi cu sora mea, am fost invitaţi la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre şi conexiunile ei. Pot spune că am trăit revelaţia rădăcinilor familiei mele şi a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene. Dumnezeu să-l odihnească în Împărăţia Sa!"Recente pe Ok! Magazine

kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg