Meghan Markle și Prințul Harry îi costă în continuare o avere pe contribuabilii britanici

21 februarie, 2023

Lupta legală a Ducelui de Sussex pentru a avea dreptul la pază armată atunci când vizitează Marea Britanie i-a costat pe contribuabilii britanici aproape 300.000 de lire sterline.

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (2) jpg

Fiecare viziră a lui Meghan Markle și a Prințului Harry în Marea Britanie readuce în centrul atenției o problemă foarte incomodă pentru autoritățile britanice: cum să se asigure că ambii sunt în siguranță în orice moment și cine ar trebui să fie responsabil pentru a plăti pentru această sarcină, acum că nu mai fac parte din Familia Regală britanică?

Ducele de Sussex a lansat o revizuire judiciară la Înalta Curte în urmă cu 18 luni, după ce dreptul său la securitate a fost eliminat atunci când s-a retras din funcțiile regale în 2020 împreună cu soția sa, Meghan, pentru a începe o nouă viață în Statele Unite.

Scotland Yard: o "vanitate totală"

În ciuda faptului că Harry s-a oferit să plătească pentru protecția lor, i s-a răspuns că poliția britanică nu este o gardă de corp de închiriat, iar cifrele obținute prin intermediul Freedom of Information Act de către ziarul „The Sun” arată că întregul proces juridic a costat deja 296.882 de lire sterline guvernul britanic.

Până în prezent, nota de plată pentru acest caz, din toamna anului 2021 și până acum, include 199.978,52 lire sterline pentru costurile departamentului juridic, 93.268 lire sterline pentru avocați și 660 lire sterline pentru taxele de judecată. La vremea respectivă, fostul comandant al Scotland Yard, John O'Connor, a criticat cererea lui Prințului Harry de a continua să beneficieze de protecție armată, calificând-o drept un act de "vanitate totală".

La rândul său, Prințul Harry spune că el, soția sa și cei doi copii - Archie (3) și Lilibet (1 an și jumătate) - nu se simt în siguranță în Marea Britanie, chiar dacă continuă să aibă gărzi înarmate atunci când vizitează Regatul Unit pentru funcții oficiale și când se află în casa lor de la Frogmore Cottage, în incinta Castelului Windsor.

Se crede că procesul în curs al Familiei Regale împotriva Ministerului de Interne ar putea ajunge în fața Înaltei Curți la începutul lunii aprilie, dar nu se știe dacă se va ajunge la o decizie înainte ca tatăl lui Harry să fie încoronat la Westminster Abbey, patru săptămâni mai târziu.

În acest moment, ei nu au confirmat încă dacă vor participa la încoronarea Regelui Charles pe 6 mai, iar un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că "nu ar fi potrivit" să comenteze cazul privind protecția lor, cât se află în curs de desfășurare.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg