Mesajul Majestății Sale Margareta la încoronarea vărului său, Regele Charles

6 mai, 2023

Prezentă la Londra, pe lista „scurtă“ a invitaților speciali, Custodele Coroanei a ținut să înregistreze un mesaj emoționant la momentul urcării pe tron a celui mai apropiat membru al Casei Regale britanice de Familia Regală română și, implicit, de țara noastră.

Majestatea Sa Margareta mesaj pentru regele Charles jpeg

Momentul istoric de azi, de la Londra, va fi privit de o lume întreagă, fie la televizor, fie pe internet ori chiar din stradă, dar puțini au privilegiul de-a fi martorii pe viu ai ceremoniei religioase care va avea loc la catedrala Westminster Abbey. Printre cei invitați să ia parte la acest moment istoric se află și Majestatea Sa Margareta, alături de soțul său, Principele consort Radu, care au ajuns în capitala Marii Britanii încă de joi.

După ce a participat la recepția de stat oferită ieri seară de Regele Charles Familiilor Regale străine, șefilor de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth, Majestatea Sa Margareta a transmis astăzi un mesaj emoționant în marea zi a încoronării verișorului său regal, Regele Charles al III-lea.

Iată și mesajul său complet: „Încoronarea de astăzi, la Londra, leagă trecutul de prezent printr-o tradiție istorică de o mie de ani. O tradiție care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluții și fundamentale schimbări ale lumii. Majestatea Sa Regele Charles este încoronat după aproape șase decenii de slujire devotată a Regatului Unit și a Commomwealth. Întreaga mea viață am fost martora devotamentului său față de Coroană și Națiune. Suveranul britanic de astăzi este un prieten al țării noastre și are o profundă înțelegere a continentului european, în întregimea lui. În această zi istorică, Principele Consort și cu mine urăm Regelui și Reginei Consort o domnie binecuvântată, pentru un viitor mai bun al țării lor și al lumii întregi!“.



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg