Moment important pentru mezina lui Felipe. Infanta Sofia va fi în prim-plan

15 martie, 2023

Primăvara se anunță a fi festivă pentru fiica cea mică a Regelui Felipe al VI-lea și a Reginei Letizia, care își va sărbători confirmarea pe 25 mai 2023 la Madrid, conform ritului catolic. O ceremonie intimă la care vor participa doar părinții și sora ei mai mare.

Infanta sofia jpg

La doi ani după sora ei mai mare, este rândul Sofiei să fie confirmată. Pe 25 mai, fiica cea mică a Regelui Felipe al VI-lea și a soției sale, regina Letizia, va primi binecuvântarea Duhului Sfânt în cadrul unei ceremonii restrânse în parohia Nuestra Señora de Aravaca, la nord de Madrid.

După cum relatează site-ul spaniol Vanitatis, doar Regele, Regina și prințesa moștenitoare Leonor o vor însoți pe Infanta Sofia, în vârstă de 15 ani, în ceea ce se anunță a fi o zi de primăvară memorabilă.

Cu un an mai devreme

La fel ca Prințesa de Asturias, care a fost confirmată în mai 2021, tânăra va primi acest sacrament, alături de colegele sale, cu un an înainte. Motivul acestei schimbări? Plecarea, la începutul următorului an școlar, a Infantei Sofia în Țara Galilor, unde va urma cursurile prestigiosului UWC Atlantic College, călcând pe urmele surorii sale mai mari. De comun acord cu Casa Regală, actuala școală a adolescentei a decis să devanseze data, pentru a-i permite fiicei celei mai mici a lui Felipe al VI-lea și a Letiziei să sărbătorească acest eveniment fericit în compania colegilor săi.

O altă schimbare notabilă este locul unde va avea loc ceremonia. Deși se obișnuiește ca toți elevii din același an să primească sacramentul în biserica Buen Suceso din inima capitalei, pentru această ocazie a fost aleasă parohia Nuestra Señora de Aravaca. Clădirea bisericii, situată nu departe de școală, a găzduit deja primele comuniuni ale celor două fiice ale suveranului spaniol și confirmarea Prințesei Leonor. Singurul inconvenient este capacitatea limitată a parohiei. Doar membrii familiilor apropiate ale elevilor vor putea participa la celebrări.

Un naș sau o nașă?

Un detaliu, și nu cel din urmă, rămâne necunoscut. La fel ca și la botez, confirmarea presupune ca subiectul să-și aleagă un naș sau o nașă. Există o singură regulă stabilită de Biserica Catolică în acest sens: persoana trebuie să fie catolică, botezată și confirmată. Pentru confirmarea sa, Prințesa Leonor l-a ales pe tatăl său, Regele Felipe al VI-lea. Acesta și-a asumat întotdeauna credința. "Sunt un catolic practicant. Am primit sacramentul confirmării și l-am primit în deplină conștiință și cu voința mea. Sunt credincios și îmi îndeplinesc cât pot de bine îndatoririle religioase. Dar insist să îi respect pe cei care au o altă credință și pe cei care nu au", a mărturisit el în 2008, într-un interviu acordat agenției EFE cu ocazia împlinirii a 40 de ani.Recente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg