Motivul real care l-a făcut pe Charles să le ia Frogmore Cottage lui Meghan şi Harry

3 martie, 2023

Regele Charles a suportat, în ultimul timp, multe atacuri din partea fiului său mai mic, dar unul dintre ele a a umplut paharul. Unde a întrecut măsura Harry?

Charles și Harry, Getty jpg

Deşi toată lumea aştepta o reconciliere între cele două părţi, în preajma Zilei Încoronării, de pe 6 mai, Regele Charles al III-lea a şocat cu decizia lui de-a le lua Frogmore Cottage lui Meghan Markle şi Prinţului Harry, tocmai casa pe care însăşi Regina Elisabeta a II-a le-a dăruit-o drept cadou de nuntă. Faptul că suveranul a renunţat la a mai fi tolerant şi a ripostat atât de dur i-a făcut pe toţi să se întrebe care a fost punctul critic unde Charles a cedat. Şi se pare că Regele nu i-a mai putut ierta mezinului său atacurile la adresa consoartei sale, Regina Camilla, femeia care i-a stat alături de peste trei decenii, în orice condiţii.

"În sfârșit, regele a ripostat"

Fotograful regal Arthur Edwards crede că criticile și afirmațiile "maliţioase" aduse Reginei consoarte de către Ducele de Sussex în interviurile sale recente și în memoriile sale l-au împins pe monarh să ia decizia să îi confişte Frogmore Cottage. Arthur Edwards a scris într-un articol pentru "The Sun": "În sfârșit, regele a ripostat la Harry și Meghan pentru atacurile lor maliţioase la adresa scumpei sale soții și a prințului William. Regele a răspuns luându-le casa, Frogmore Cottage, care le-a fost oferită drept recompensă pentru activitatea lor în slujba Casei Regale." Acțiunile lor, a adăugat el Edwards, "au consecințe". 

Un apropiat al Regelui, contractat să realizeze şi fotografiile de la Încoronare, Arthur Edwards mai spune că: "În orice domeniu al vieții, dacă nu-ți faci treaba, pierzi avantajele. Harry și Meghan nu pot şi să păstreze prăjitura, și să o mănânce."

Regele Charles si Regina Camilla   GettyImages 960252960 jpg

Vestea că ducelui și ducesei de Sussex li s-a cerut să părăsească reședința lor oficială din Anglia a apărut miercuri. Biograful regal Omid Scobie a citat surse din anturajul Ducilor de Sussex, spunând că aceştia au fost "uimiți" de această decizie a Regelui, care le-a fost comunicată la scurt timp după lansarea volumului "Spare", în ianuarie. În carte și în interviurile care au însoțit lansarea acesteia, Prinţul Harry a susținut că Camilla era dispusă să facă schimb de informații cu presa pentru a-și îmbunătăți imaginea. Vorbind cu jurnalistul american Anderson Cooper în ianuarie, Ducele a spus că ceea ce o face pe actuala Regină consoartă "periculoasă" este "nevoia de a-și reabilita imaginea". "E periculoasă din cauza legăturilor pe care și le făcea în presa britanică. Și a existat o dorință deschisă de ambele părți de a face schimb de informații și, cu o familie construită pe ierarhie, și cu ea pe cale să devină Regină consoartă, urmau să rămână oameni sau cadavre în stradă din această cauză".

În tot cazul, presa britanică notează că noua mişcare a Regelui Charles al III-lea este "răzbunarea Camillei" pentru felul în care a fost pusă la colţ de Prinţul Harry. Asta chiar dacă, prin decizia lui controversată, Regele împuşcă doi iepuri dintr-un foc: o dată penalizându-şi fiul pentru ingratitudine şi, a doua oară, rezolvând problema locativă a infamului său frate, Prinţul Andrew, pe care vrea să-l mute tocmai la Frogmore Cottage.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg