Motivul real care l-a făcut pe Charles să le ia Frogmore Cottage lui Meghan şi Harry

3 martie, 2023

Regele Charles a suportat, în ultimul timp, multe atacuri din partea fiului său mai mic, dar unul dintre ele a a umplut paharul. Unde a întrecut măsura Harry?

Charles și Harry, Getty jpg

Deşi toată lumea aştepta o reconciliere între cele două părţi, în preajma Zilei Încoronării, de pe 6 mai, Regele Charles al III-lea a şocat cu decizia lui de-a le lua Frogmore Cottage lui Meghan Markle şi Prinţului Harry, tocmai casa pe care însăşi Regina Elisabeta a II-a le-a dăruit-o drept cadou de nuntă. Faptul că suveranul a renunţat la a mai fi tolerant şi a ripostat atât de dur i-a făcut pe toţi să se întrebe care a fost punctul critic unde Charles a cedat. Şi se pare că Regele nu i-a mai putut ierta mezinului său atacurile la adresa consoartei sale, Regina Camilla, femeia care i-a stat alături de peste trei decenii, în orice condiţii.

"În sfârșit, regele a ripostat"

Fotograful regal Arthur Edwards crede că criticile și afirmațiile "maliţioase" aduse Reginei consoarte de către Ducele de Sussex în interviurile sale recente și în memoriile sale l-au împins pe monarh să ia decizia să îi confişte Frogmore Cottage. Arthur Edwards a scris într-un articol pentru "The Sun": "În sfârșit, regele a ripostat la Harry și Meghan pentru atacurile lor maliţioase la adresa scumpei sale soții și a prințului William. Regele a răspuns luându-le casa, Frogmore Cottage, care le-a fost oferită drept recompensă pentru activitatea lor în slujba Casei Regale." Acțiunile lor, a adăugat el Edwards, "au consecințe". 

Un apropiat al Regelui, contractat să realizeze şi fotografiile de la Încoronare, Arthur Edwards mai spune că: "În orice domeniu al vieții, dacă nu-ți faci treaba, pierzi avantajele. Harry și Meghan nu pot şi să păstreze prăjitura, și să o mănânce."

Regele Charles si Regina Camilla   GettyImages 960252960 jpg

Vestea că ducelui și ducesei de Sussex li s-a cerut să părăsească reședința lor oficială din Anglia a apărut miercuri. Biograful regal Omid Scobie a citat surse din anturajul Ducilor de Sussex, spunând că aceştia au fost "uimiți" de această decizie a Regelui, care le-a fost comunicată la scurt timp după lansarea volumului "Spare", în ianuarie. În carte și în interviurile care au însoțit lansarea acesteia, Prinţul Harry a susținut că Camilla era dispusă să facă schimb de informații cu presa pentru a-și îmbunătăți imaginea. Vorbind cu jurnalistul american Anderson Cooper în ianuarie, Ducele a spus că ceea ce o face pe actuala Regină consoartă "periculoasă" este "nevoia de a-și reabilita imaginea". "E periculoasă din cauza legăturilor pe care și le făcea în presa britanică. Și a existat o dorință deschisă de ambele părți de a face schimb de informații și, cu o familie construită pe ierarhie, și cu ea pe cale să devină Regină consoartă, urmau să rămână oameni sau cadavre în stradă din această cauză".

În tot cazul, presa britanică notează că noua mişcare a Regelui Charles al III-lea este "răzbunarea Camillei" pentru felul în care a fost pusă la colţ de Prinţul Harry. Asta chiar dacă, prin decizia lui controversată, Regele împuşcă doi iepuri dintr-un foc: o dată penalizându-şi fiul pentru ingratitudine şi, a doua oară, rezolvând problema locativă a infamului său frate, Prinţul Andrew, pe care vrea să-l mute tocmai la Frogmore Cottage.

FOTO: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg