Mult așteptata nuntă a fiului Reginei Rania a Iordaniei a generat o adevărată controversă

29 mai, 2023

Pregătirile pentru căsătoria Prințului Moștenitor Hussein bin Abdullah al II-lea al Iordaniei au intrat în linie dreaptă, dar a generat și un val neașteptat de nemulțumire.

Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna  pagina oficiala (1) jpg

Familia Regală iordaniană se pregătește pentru nunta verii, odată cu căsătoria Prințului Moștenitor Hussein, care va avea loc peste câteva zile.

Hussein, școlit în Occident și absolvent al Universității Sandhurst, în vârstă de 28 de ani, se va căsători cu arhitecta Rajwa, născută în Arabia Saudită, tot în vârstă de 28 de ani, după o ceremonie de logodnă la casa familiei viitoarei mirese din Riad. În timp ce cei doi se vor căsători oficial în Iordania, pe 1 iunie, petrecere de nuntă va avea loc âteva zile mai târziu în Sardinia, pe 10 iunie.

Numai că pregătirile pentru marea petrecere s-au lovit de unele obstacole, care au generat o adevărată controversă în ultimele zile, după ce presa italiană a relatat că grupurile locale de mediu protestează împotriva faptului că un foișor enorm, care va găzdui evenimentul, a fost ridicat într-o zonă de plajă protejată.

Structura de oțel, care, potrivit „Il Messaggero“, are o înălțime de peste 10 metri, o lungime de cel puțin 50 de metri și o lățime de 30 de metri, a fost construită pe proprietatea exclusivistă Villa Joy, care a fost închiriată pentru eveniment.

Un reprezentant al Curții Hașemite a negat că foișorul ar fi fost pentru nuntă, adăugând că „toate festivitățile legate de căsătoria Prințului Moștenitor Al Hussein și a domnișoarei Rajwa vor avea loc strict în Iordania“.

Potrivit ziarului, care are sediul la Roma, îndoielile cu privire la legitimitatea foișorului au fost ridicate de ecologiștii de la Grupul de Intervenție Legală. Aceștia au declarat că doresc să se asigure că au fost efectuate verificările de mediu corecte înainte de ridicarea foișorului.  Stefano Deliperi, purtător de cuvânt al grupului, a declarat: "Legile în vigoare stabilesc o constrângere peisagistică și o constrângere specifică de conservare integrală pentru a proteja banda de 300 de metri de la malul mării".

Francesco Lai, primarul pentru zona respectivă, a declarat că a trimis o echipă pentru a inspecta zona, adăugând că "așteaptă acum rezultatele investigațiilor". El a explicat: "Am constatat că nu există nici un centimetru de beton, nu este nevoie de autorizații".

Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna  pagina oficiala (3) jpg

Vestea despre cort a apărut în timp ce Regina Rania a găzduit săptămâna trecută o petrecere cu henna înainte de nuntă pentru Rajwa, viitoarea soție fiului său și a Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg
Regele Charles la Balmoral (6) jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
costumul rosu purtat de Printesa Kate, acum si de Majestatea Sa Margareta  Profimedia, Casa Majestatii Sale jpg
Meghan Markle poze din culise 3 jpg
Kate Middleton și Prințul William foto  GettyImages jpg
India Hicks la nunta Dianei profimedia 0235756704 (5) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle sursa  GettyImages jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei a depus juramantul militar in fata tatalui sau, Regele Philippe al Belgiei  Casa Regala belgiana (1) jpg
Prințesa Anne și viceamiralul Sir Timothy Laurence, Getty (3) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu in vizita din Spania  Casa Majestatii Sale (16) jpeg
Caroline de Monaco și primul ei soț, Philippe Junot 2 profimedia 0220277682 jpg
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (2) jpg
Mike si Zara Tindall  GettyImages 1323667056 jpg
Charlene Albert Monaco profimedia 0765259119 jpg
Printesa Eugenie si Printesa Beatrice, alaturi de tatal lor, Printul Andrew GettyImages 539387856 jpg
Meghan Markle printre școlari foto  GettyImages jpg
meghan markle jpg