Mult așteptata nuntă a fiului Reginei Rania a Iordaniei a generat o adevărată controversă

29 mai, 2023

Pregătirile pentru căsătoria Prințului Moștenitor Hussein bin Abdullah al II-lea al Iordaniei au intrat în linie dreaptă, dar a generat și un val neașteptat de nemulțumire.

Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg

Familia Regală iordaniană se pregătește pentru nunta verii, odată cu căsătoria Prințului Moștenitor Hussein, care va avea loc peste câteva zile.

Hussein, școlit în Occident și absolvent al Universității Sandhurst, în vârstă de 28 de ani, se va căsători cu arhitecta Rajwa, născută în Arabia Saudită, tot în vârstă de 28 de ani, după o ceremonie de logodnă la casa familiei viitoarei mirese din Riad. În timp ce cei doi se vor căsători oficial în Iordania, pe 1 iunie, petrecere de nuntă va avea loc âteva zile mai târziu în Sardinia, pe 10 iunie.

Numai că pregătirile pentru marea petrecere s-au lovit de unele obstacole, care au generat o adevărată controversă în ultimele zile, după ce presa italiană a relatat că grupurile locale de mediu protestează împotriva faptului că un foișor enorm, care va găzdui evenimentul, a fost ridicat într-o zonă de plajă protejată.

Structura de oțel, care, potrivit „Il Messaggero“, are o înălțime de peste 10 metri, o lungime de cel puțin 50 de metri și o lățime de 30 de metri, a fost construită pe proprietatea exclusivistă Villa Joy, care a fost închiriată pentru eveniment.

Un reprezentant al Curții Hașemite a negat că foișorul ar fi fost pentru nuntă, adăugând că „toate festivitățile legate de căsătoria Prințului Moștenitor Al Hussein și a domnișoarei Rajwa vor avea loc strict în Iordania“.

Potrivit ziarului, care are sediul la Roma, îndoielile cu privire la legitimitatea foișorului au fost ridicate de ecologiștii de la Grupul de Intervenție Legală. Aceștia au declarat că doresc să se asigure că au fost efectuate verificările de mediu corecte înainte de ridicarea foișorului.  Stefano Deliperi, purtător de cuvânt al grupului, a declarat: "Legile în vigoare stabilesc o constrângere peisagistică și o constrângere specifică de conservare integrală pentru a proteja banda de 300 de metri de la malul mării".

Francesco Lai, primarul pentru zona respectivă, a declarat că a trimis o echipă pentru a inspecta zona, adăugând că "așteaptă acum rezultatele investigațiilor". El a explicat: "Am constatat că nu există nici un centimetru de beton, nu este nevoie de autorizații".

Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (3) jpg

Vestea despre cort a apărut în timp ce Regina Rania a găzduit săptămâna trecută o petrecere cu henna înainte de nuntă pentru Rajwa, viitoarea soție fiului său și a Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg