Nicolae al României și soția sa au ieșit de Sânziene în Centrul Vechi

26 iunie, 2023

Nepotul Regelui Mihai a fost văzut zilele trecute în zona Gabroveni, alături de soția sa și de fiica lor.

Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la expozitia Miresele Soarelui de Ziua Iei 2023 jpg

Weekendul trecut a fost dedicat festivităților și evenimentelor prilejuite de celebrarea unei tradiții populare, Noaptea de Sânziene, care are lor între 23 și 24 iunie și marchează Solstițiul de Vară. În aceeași perioadă este sărbătorită și Ziua Iei, ocazie pentru ca toate iile frumoase, păstrate cu grijă, să fie scoase din dulapuri, primenite și purtate așa cum se cuvine.

Și, așa cum ne-a obișnuit cuplul Nicolae al României și Alina-Marie de Roumanie, nici de data aceasta nu putea rata marcarea Zilei Iei, un eveniment atât de drag familiei princiare, care a preluat tradiția instaurată de reginele României Mari, Regina Elisabeta și Regina Maria, de a promova portul românesc și frumoasele motive populare tradiționale.

De data aceasta, Nicolae al României și soția sa au primit invitația etnologului Iulia Gorneanu, curator și stilist vestimentar, de-a participa la expoziția de ii intitulată ”Miresele Soarelui”. Găzduită de Hanul Gabroveni, în Centrul Vechi din București, expoziția a adus în fața vizitatorilor piese vestimentare vechi ilustrând ipostaze ale mireselor, fie ele sânziene de noapte, fete-flori în cămăși albe, mirese purtând veșminte cusute cu simboluri solare sau ansambluri vestimentare de mireasă în tot fastul lor.

Nepotul Regelui Mihai și soția sa au admirat, astfel, ii, fote, veste, paftale și tot felul de alte obiecte ce întregesc universul portului popular românesc.

În buna tradiție regală, Alina-Maria de Roumanie a îmbrăcat o cămașă populară cu altiță, pe care a accesorizat-o cu o coroniță de flori, iar surpriza a fost s-o vedem și pe fiica sa, Maria Alexandra, purtând o ie similară, creând un efect de mini-me de inspirație etnografică.

Pe cel mai mic membru al familiei fostului principe Nicolae nu l-am văzut la expoziție, în schimb Alina-Maria a postat recent o fotografie cu micuțul Mihai surprins în timpul unei escapade rurale.

FOTO: pagina oficială, Iulia Gorneanu



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg