Nicolae al României tot nu s-a împăcat cu mătușa lui, Margareta. Ce s-a întâmplat între ei?

18 octombrie, 2022

Weekendul trecut, Familia Regală a sărbătorit Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, dar Nicolae și Alina-Maria au fost, din nou, lăsați deoparte.

Alina Maria si Nicolae ai Romaniei, la slujba de comemorare a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, la Manastirea Curtea de Arges 2022 (1)   pagina oficiala jpg

Timp de patru zile, la Alba Iulia s-au desfășurat diverse evenimente care să le reamintească românilor cum, în urmă cu 100 de ani, la Catedrala Reîntregirii, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost unși ca suverani ai României Mari.

Într-un gest simbolic, Familia Regală a reluat călătoria cu Trenul Regal până la Alba Iulia, Majestatea Sa Margareta, împreună cu Principele Consort Radu şi cu sora sa mai mică, Principesa Sofia, luând parte la seria de evenimente care au marcat Centenarul Încoronării.

De la aceste manifestații majore, plănuite îndelung de Casa Regală, au lipsit, însă, Alina-Maria și Nicolae ai României, cuplul princiar atât de apreciat de noua generație și atât de prezent în paginile publicațiilor din Vest, dar care nu a reușit să obțină reconcilierea cu Familia Regală, după moartea Regelui Mihai I.

Ruptura din ei a fost vizibilă weekendul trecut, când, în timp ce Custodele Coroanei era primită cu toată pompa la Alba Iulia, unii susținători ai regalității scriind chiar pe un banner că România are Regină, Nicolae al României și soția sa au mers la Mânăstirea Curtea de Argeș, unde odihnesc regii României, pentru o mică slujbă de pomenire.

Acolo, în capela de lângă necropola regală, Nicolae și Alina-Marie de Roumanie au avut alături un mic grup de susținători, format din elevi ai Liceului Tehnologic „Ferdinand I”, de reprezentanți ai autorităților locale și de câțiva veterani, membri ai Asociației Cadrelor Militare în Retragere și în Rezervă, ai Asociației Cultul Eroilor-Regina Maria și ai Batalionului 33 Vânători de Munte-Posada.

Sosiți la eveniment fără copiii lor, Alina-Maria și Nicolae ai României au părut un cuplu foarte discret și elegant, ambii alegând să poarte roșu cu această ocazie, Nicolae la cravată, iar Alina având acea rochie cadrilată cu un aer ușor retro.

După slujbă, nepotul Regelui Mihai a depus câte o coroană de flori albe la mormintele regilor întregitori.

Printre mesajele primite de Nicolae al României, un susținător a punctat că „Locul dumneavoastră era la Alba Iulia în aceste zile de sărbătoare...“, în timp ce un altul i-a transmis că „Era frumos la Alba Iulia... Cu familia reîntregita. Și, noi toți acolo!“, semn că oamenii nu înțeleg de ce acesta continuă să fie respins de Familia Regală.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg