Noi fotografii cu Alina-Maria și Nicolae ai României, celebrând ia românească

25 iunie, 2022

Tributari portului popular românesc, asemeni mult iubitelor regine ale României, cei doi tineri au ținut să marcheze Sânzienele cu un pictorial tradițional.

Alina Maria si Nicolae al Romaniei in costum popular romanesc de Sanziene (5) jpg

De când a intrat în Familia Regală, Alina-Maria de Roumanie și-a cultivat imaginea ca o mare admiratoare a valorilor românești, asta implicând zestrea națională, cu tot cu portul românesc, în buna tradiție inițiată de reginele României.

Regina Elisabeta a fost cea care a adoptat la Curtea Regală moda portului tradițional românesc. Același lucru avea să-l facă și Regina Maria, care, la fiecare vizită prin țară, purta costumele populare specifice fiecărei zone și își îmbrăca fiicele (dar și fiii!) la fel. De altfel, Regina Maria avea să transmită această pasiune și fiicelor sale, Elisabeta, Mărioara și Ileana, care au purtat ia cu mare dragoste și respect, oriunde ar fi ajuns.

De Sânziene, pentru a celebra Ziua Iei, sărbătorită concomitent la aceeași dată, Alina-Maria și Nicolae ai României au postat un pictorial cu ei doi îmbrăcați în port tradițional, realizat cu „piese aparținând Muzeului Național al Țăranului Român și Silviu Ilea“, după cum ne spune însăși soția fostului principe.

Cu ea purtând ie, fotă, brâu și maramă ori broboadă, iar el având ițari, ie, chimir, vestă sau pieptar, traistă, căciulă din lână de oaie sau pălărie, cei doi păreau a fi doi eroi romantici din vechile tablouri rurale - ce-i drept, mult mai expresive și mult mai colorate. Mai mult decât atât, nepotului Regelui Mihai I al României și soţia sa și-au afirmat astfel încă o dată admiraţia pentru Regina Maria, cea mai mare promotoare a costumului tradiţional românesc. 

De altfel, de când a fost scos din linia de succesiune, Nicolae al României vrea să se dovedească demn de titulatura și drepturile retrase și încearcă, cu orice ocazie, să facă legătura între evenimentele importante din viața sa și tradiția Familiei Regale ori să folosească astfel de prilejuri pentru a celebra valorile monarhiei românești.

FOTO: Dploy

 Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg