Nuntă princiară la Viena, cu mirele actor şi mireasa urmaşă a compozitorului Richard Strauss

8 septembrie, 2022

În plin sezon al nunţilor, şi Austria a găzduit căsătoria unui prinţ, a cărui aleasă provine din vestita familie Strauss.

Printul August Wittgenstein si Mia Rohla jpg

Prinţul August-Frederik de Sayn-Wittgenstein-Berleburg, fiul prințului Ludwig-Ferdinand zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg și al contesei Yvonne Wachtmeister af Johannishu, din marea familie nobiliară suedeză, s-a căsătorit la Viena weekendul trecut. Aleasa lui se numeşte Mia Rohla şi este model şi podcaster, fiind, pe linie maternă, stră-strănepoata celebrului compozitor austriac Richard Strauss. Iată de ce şi ceremonia lor nupţială a avut un parfum aparte, iar locul ales de ei are profunde ecouri culturale şi multiple trimiteri la originile ambelor lor familii.

Cu o zi înainte de nuntă, mirii şi-au invitat oaspeţii la o recepţie organizată la Hotelul MOTTO din Vienna, ţinută pe terasa de pe acoperiş, în selectul restaurant Chez Bernard.

A doua zi, pe 3 septembrie, Mia şi Prinţul August şi-au unit destinele, la orele după-amiezii, la Biserica parohială Sfântul Nicolae din centrul micii localităţi Wolfpassing, de lângă Viena. Pentru ziua cea mare, mireasa a ales o rochie care să îmbine modernul cu tradiţionalul, din satin şi tulle brodat cu flori, cu o fundă supradimensionată prinsă la spate, ce crea o mică trenă şi un buchet numai cu flori albe. Ea a fost condusă la altar de către tatăl său, Martin Rohla. După slujba religioasă, a urmat o recepție ţinută pe vechea moșie Bergmühle din Kronberg - un splendid refugiu de relaxare, cu o lungă istorie locală.

Printre invitaţii lor s-au numărat diverşi prinţi şi conţi de Bavaria în special, dar şi actori, pentru că însuşi Prinţul August-Frederik este actor, în viaţa lui civilă, ba chiar unul care a jucat sub numele August Wittgenstein numeroase roluri regale în filme și la televiziune, inclusiv pe cel al Prințului George Donatus de Hesse, în deja celebrul serial "The Crown" - George Donatus fiind cumnatul regretatului Prinț Consort Philip, Duce de Edinburgh şi soţul defunct al Reginei Elisabeta a II-a.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg
Regele Charles al III lea   GettyImages 1211550012 jpg
Regina Mathilde in Africa de Sud jpg
Charles Getty jpg
Guillaume si Stephanie de Luxembourg, cu fiul lor, Charles   pagina oficiala jpg
Prințesele cu forme jpg
Nunta Lady Amelia  jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg