O nouă apariție elegantă a Majestății Sale Margareta la o serată a Palatului Elisabeta

16 mai, 2023

După evenimentele închinate Zilei Regalității, Custodele Coroanei a găzduit o nou eveniment prilejuit de aniversarea fundației sale, ocazie cu care a fost prezentat și bustul Majestății Sale.

Majestatea Sa Margareta la serata pentru Fundatia Regala Margareta   Dianel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg

Colecția de Artă Contemporană românească de la Palatul Elisabeta s-a îmbogățit cu o nouă creație. Talentatul sculptor Bogdan Ioan a realizat un bust în bronz al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei.

Noul bust în bronz și-a găsit locul în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, alături de busturile și tablourile reprezentând pe Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Regina Maria, Regele Mihai și Regina Ana.

Bogdan Ioan este și autorul statuii în bronz din centrul orașului Sinaia, reprezentându-l pe Regele Mihai I, dezvelită cu ocazia centenarului nașterii suveranului.

Bustul a putut fi văzut și de invitații seratei organizate luni la Palatul Elisabeta, cu prilejul sărbătoririi a 33 de ani de când Majestatea Sa Margareta și tatăl său, Regele Mihai I, au creat Fundația Regală Margareta în primele luni ale anului 1990, inițial sub numele de Fundația Principesa Margareta a României.

Astfel, în grădina Palatului Elisabeta, Majestatea Sa i-a primit pe reprezentanții companiilor care au sprijinit-o cu fidelitate de-a lungul anilor. Au fost prezente, de asemenea, personalități din mediul economic și din societatea civilă interesate să cunoască mai bine activitatea civică, medicală, socială, educațională a fundației, pentru a putea colabora la diverse proiecte, în viitor.

Custodele Coroanei și-a făcut apariția într-o elegantă ținută cu bluză și pantaloni negri, peste care a purtat un sacou lung, în nuanța ecru, accesorizat cu un colan, o broșă și o brățară cu model foarte modern.

Cu filiale în șase țări, SUA, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Franța și România, Fundația Regală Margareta a început prin a sprijini, caritabil, social, medical și educațional, categoriile defavorizate ale României anilor 1990. Fundația este, în zilele noastre, mai puternică și mai respectată decât oricând. Proiectele ei de astăzi sunt considerate un model de viziune, spirit civic și responsabilitate socială.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg