O nouă încercare pentru Regina Margrethe a II-a, după retragerea titlurilor nepoților săi

9 februarie, 2023

Anul începe cu o nouă provocare pentru Regina Danemarcei, care abia a scăpat de emoțiile stârnite de controversata ei decizie din toamnă.

Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (2) jpg

Regina Margrethe a II-a, rămasă singura suverană domnitoare în Europa după moartea Reginei Elisabeta a II-a, are de trecut un mare hop, chiar la început de an. După ce au început să se mai estompeze din ecourile deciziei sale de-a le retrage titlurile princiare nepoților săi din partea fiului său cel mic, acum Regina Danemarcei are parte de-o nouă perioadă tensionată, venită pe fondul unei probleme de sănătate: trebuie să treacă printr-o dificilă operație la coloană, pe care suverana a tot amânat-o.

"De ceva vreme, Majestatea Sa este afectată de probleme la spate, iar situația s-a agravat în ultima vreme", se arată în cel mai nou anunț al Palatului regal Amalienborg din Copenhaga. "După consultarea specialiștilor de la Rigshospitalet (Royal Hospital), Regina a decis să fie supusă unei intervenții chirurgicale extinse. Operația este planificată pentru miercuri, 22 februarie, la Rigshospitalet din Copenhaga, unde Regina va fi astfel și spitalizată ulterior".

Acest lucru înseamnă că programul oficial al Majestății Sale din viitorul apropiat va fi amânat, anulat sau va fi gestionat de alți membri ai Familiei Regale. 

Regina Margrethe a II-a, acum în vârstă de 82 de ani, a dat dovadă până acum de o mare vitalitate și energie în a-și susține rolul public de a găzdui diverse serate, concerte și evenimente ori de-a onora invitațiile diverselor instituții și organizații. Ba chiar a avut o agendă foarte încărcată atât la finalul lui 2022, cât și la începutul lui 2023. Dar acum va trebui să predea frâiele Palatului, pe perioada convalescenței, fiului său cel mare, Prințul Moștenitor Frederik și soției sale, Prințesa Mary, pe care danezii oricum îi îndrăgesc și abia așteaptă să-i vadă la cârma Casei Regale.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg