O nouă încercare pentru Regina Margrethe a II-a, după retragerea titlurilor nepoților săi

9 februarie, 2023

Anul începe cu o nouă provocare pentru Regina Danemarcei, care abia a scăpat de emoțiile stârnite de controversata ei decizie din toamnă.

Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (2) jpg

Regina Margrethe a II-a, rămasă singura suverană domnitoare în Europa după moartea Reginei Elisabeta a II-a, are de trecut un mare hop, chiar la început de an. După ce au început să se mai estompeze din ecourile deciziei sale de-a le retrage titlurile princiare nepoților săi din partea fiului său cel mic, acum Regina Danemarcei are parte de-o nouă perioadă tensionată, venită pe fondul unei probleme de sănătate: trebuie să treacă printr-o dificilă operație la coloană, pe care suverana a tot amânat-o.

"De ceva vreme, Majestatea Sa este afectată de probleme la spate, iar situația s-a agravat în ultima vreme", se arată în cel mai nou anunț al Palatului regal Amalienborg din Copenhaga. "După consultarea specialiștilor de la Rigshospitalet (Royal Hospital), Regina a decis să fie supusă unei intervenții chirurgicale extinse. Operația este planificată pentru miercuri, 22 februarie, la Rigshospitalet din Copenhaga, unde Regina va fi astfel și spitalizată ulterior".

Acest lucru înseamnă că programul oficial al Majestății Sale din viitorul apropiat va fi amânat, anulat sau va fi gestionat de alți membri ai Familiei Regale. 

Regina Margrethe a II-a, acum în vârstă de 82 de ani, a dat dovadă până acum de o mare vitalitate și energie în a-și susține rolul public de a găzdui diverse serate, concerte și evenimente ori de-a onora invitațiile diverselor instituții și organizații. Ba chiar a avut o agendă foarte încărcată atât la finalul lui 2022, cât și la începutul lui 2023. Dar acum va trebui să predea frâiele Palatului, pe perioada convalescenței, fiului său cel mare, Prințul Moștenitor Frederik și soției sale, Prințesa Mary, pe care danezii oricum îi îndrăgesc și abia așteaptă să-i vadă la cârma Casei Regale.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg