O nouă ”palmă” dată de William lui Harry. L-a umilit în fața foștilor lui camarazi

11 august, 2023

Dacă fratele Ducelui de Sussex mai putea face ceva pentru a-l înjosi, ei bine, chiar a făcut-o. Voit sau nu, el i-a luat locul în rândurile armatei.

Prințul Harry și Prințul William, Getty (2) jpg

Între cei doi frați a fost mereu o competiție, conștientizată sau nu. Mai întâi, a fost o competiție pentru iubire și afecțiune, din partea mamei lor și a tatălui lor, mai ales în condițiile mult comentatului divorț de la Casa Regală. Apoi, a fost o competiție pentru acceptare în rândul prietenilor, colegilor și a anturajelor lor, care să fie mai simpatizat, mai apreciat, mai popular. Iar pentru asta au concurat și pe terenurile sportive, dar și pe ringurile cluburilor. A mai fost, apoi, o competiție pentru cine se va afirma în rândurile armatei, ambii fiind înrolați în rândurile forțelor armate. Numai că după ce și-au demonstrat skill-urile pe teren, ba chiar părea că au făcut o figură frumoasă, William s-a retras la Palat, cu atribuțiile sale de moștenitor al tronului, iar Harry a renunțat la tot pentru iubirea sa.

Acum, când William e noul Prinț de Wales, iar apropierea de tron îl face să preia și din funcțiile militare, iată că a ajuns să calce fix pe terenul pe care, odată, Harry făcea furori. Practic, Prințul William a primit un nou rol militar important pentru a conduce vechea unitate militară a fratelui său.

Printul William si Printul Harry in uniforma   profimedia 0230587986 jpg

Moștenitorul tronului și-a asumat rolul de reprezentant al Army Air Corps, în care Harry a servit cândva ca pilot de elicopter Apache, câștigându-și reputația de erou de război pentru acțiunile sale de atac împotriva talibanilor din Afganistan.

Harry, în vârstă de 38 de ani, ar fi putut spera să devină într-o zi colonel-șef al acestui corp, după ce a petrecut trei ani și jumătate în aripa aeropurtată a armatei și a efectuat un stagiu de serviciu în Afganistan între septembrie 2012 și ianuarie 2013. Acesta a fost al doilea său tur de serviciu acolo, după o detașare anterioară în calitate de controlor aerian avansat în 2007-2008.

Dar, la un deceniu distanță, Harry a fost lipsit de toate numirile sale militare onorifice după ce a renunțat la îndatoririle regale.

Prințul William, Prințul Harry, Regele Charles  sursa   GettyImages jpg

Joe Little, un observator regal de lungă durată în calitate de redactor-șef al revistei ”Majesty”, a declarat că Harry ar fi putut foarte bine să fie în cursa pentru rolul de colonel-șef al corpului de armată dacă ar fi rămas un membru activ al familiei. "Este destul de probabil să fi fost așa", a spus el, adăugând: "Dacă Harry ar mai fi fost prin preajmă, ar fi putut foarte bine să aibă și mai multe numiri care să meargă în direcția lui".

În cadrul unei reorganizări mai ample a numirilor militare de către Regele Charles al III-lea, William devine acum, la 41 de ani, colonel-șef al Regimentului Mercian și comodor aerian regal onorific al RAF Valley din Anglesey, în nordul Țării Galilor, unde a servit cândva ca pilot de elicopter de căutare și salvare al RAF.

Soția sa, Prințesa Kate, îi ia locul în funcția de Comodor aerian regal onorific la RAF Coningsby din Lincolnshire. Ea a preluat, de asemenea, rolul Prințului Andrew, căzut în dizgrație, de comodor-șef al Fleet Air Arm și a devenit colonel-șef al 1st Queen's Dragoon Guards, pe care Regele Charles al III-lea l-a reprezentat când era prinț de Wales.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg