O regină la maraton? Mathilde a Belgiei demonstrează că e în formă la 50 de ani

30 mai, 2023

Și nu doar că e în formă, ci revoluționează raportarea Caselor Regale la sportul de masă.

Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg

Femeile ca ea au schimbat deja percepția lumii referitoare la înaintarea în vârstă. Cumva, deși timpul pare că trece mai rapid, percepția vârstei a fost retrogradată cu cel puțin 10 ani. Și, dacă așa pot femeile să arate la 50 de ani, anume ca Regina Matilde a Belgiei, care nu se ferește să iasă în public la un maraton, alături de fiul său, nu știu ce alt model am mai putea alege.

Weekendul trecut s-a încheiat în Belgia cu un important eveniment sportiv în capitala Bruxelles, unde a avut loc cea de-a 43-a ediție a unei curse care a reunit peste 40.000 de persoane, printre care și doi membri ai Familiei Regale: Regina Mathilde și al treilea fiu al acesteia, Prințul Emmanuel. Ambii au dorit să susțină această competiție, câștigată de Amaury Paquel, și au alergat distanța de 20 de kilometri, deși separat. Pentru a asigura siguranța și pentru a facilita alergarea, participanții au fost împărțiți, iar cei doi membri ai Familiei Regale au pornit în grupuri diferite.

Soția șefului statului belgian a ieșit la alergare într-o ținută formată din colanți negri și un tricou cu dungi și mâneci trei sferturi. Purtând numărul 33034, Mathilde a Belgiei a alergat cu ochelari de soare și într-un ritm confortabil. La rândul său, Prințul Emmanuel, îmbrăcat într-un tricou verde cu mânecă scurtă, a arătat că este într-o formă fizică de top, deoarece a alergat cu mare ușurință. În timp ce alerga, purta căști wireless, probabil un truc pentru a-și menține concentrarea și motivația până la linia de sosire.

Nu este pentru prima dată când îl vedem pe Emmanuel al belgienilor la un maraton. În decembrie, chiar înainte de Crăciun, el și-a adus contribuția la o cursă caritabilă pe lângă Atomium, una dintre cele mai populare atracții turistice din Bruxelles. Cursa a făcut parte din Săptămâna Warmste, o campanie de susținere a diverselor cauze, și a participat alături de sora sa mai mare, Prințesa Elisabeta, care studiază la Oxford și care s-a întors acasă de Sărbători.

Prințul Emmnuel s-a născut la 4 octombrie 2005 la Anderlecht, cu doar trei săptămâni înaintea Prințesei Eleanor. El studiază Bacalaureatul Internațional la Bruxelles, după ce a urmat cursurile școlii Eureka din Kessel-Lo. Cel de-al treilea dintre cei patru copii ai Regelui și Reginei Belgiei locuiește cu Familia Regală la castelul Laeken, unde va trebui să decidă în ce direcție își va îndrepta viitorul. Prințul Emmnuel este pasionat de natură și de sport, practicând discipline precum schi, tenis, navigație și judo. Îi place, de asemenea, muzica și cântă la saxofon, așa cum am văzut la tradiționalul concert de Crăciun.

FOTO: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton si Meghan Markle jpg
printul george gettyimages 477003500 jpeg
harry, william, meghan, kate jpg
Mohamed Al Fayed cu Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Getty jpg
Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg