Omagiul costisitor pe care Regele Charles al III-lea vrea să i-l aducă Prințului Philip

1 decembrie, 2022

În ciuda relației dificile pe care au avut-o uneori, actualul monarh s-a gândit la cel mai frumos mod în care ar putea să-și onoreze tatăl.

Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg

N-au fost buni prieteni, nici confidenți, nici nu au jucat fotbal împreună decât în timpuri imemoriale. Cel mult, mergeau împreună la vânătoare și mai discutau ce scriu ziarele. Între Charles și părintele său, Philip, fost prinț consort, au existat mereu divergențe de opinii și moduri diferite de-a privi lumea. În ultimii ani, însă, când se întrevedea tot mai clar că Charles va ajunge curând pe tron, în locul mamei sale, Elisabeta a II-a, tată și fiu s-au redescoperit și s-au înțeles unul pe altul în modul cel mai profund.

Acum, când Charles este Rege și nu-i mai are nici pe mama, nici pe tatăl său, a întrevăzut cel mai frumos mod în care ar putea să-și onoreze tatăl. Acesta l-a invitat la Castelul Windsor pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis, cu care a discutat despre renovarea palatului familiei Ducelui de Edinburgh din Grecia. Din păcate, casa în care a copilărit Prințul Philip este în ruină astăzi, iar restaurarea sa se ridică la suma de 12 milioane de lire sterline.

Palatul Tatoi, situat la nord de Atena, a fost cândva reședința Familiei Regale a Greciei înainte de lovitura de stat militară din 1973 și acum se află în ruine, dar ar putea deveni muzeu în cadrul unui plan comun al Marii Britanii și Greciei. Regele a vizitat palatul, unde anul trecut a fost mutat mormântul bunicului său, în cadrul celei de-a 200-a aniversări a Războiului de Independență al Greciei.

Fundația Prințului Charles al III-lea consiliază guvernul grec în ceea ce privește restaurarea palatului istoric. Un purtător de cuvânt al regelui grec Constantin a declarat că planurile se vor baza pe renovarea de 45 de milioane de lire sterline a Casei Dumfries din Ayrshire, condusă de fiul Elisabetei a II-a.

"Vor să o folosească ca exemplu de bune practici", a declarat purtătorul de cuvânt. Regele a acordat un interviu realizatorilor emisiunii "A Royal Grand Design", în care a recunoscut că proiectul, care aproape l-a adus la faliment, a fost "un risc teribil", dar că a meritat.

FOTO: Getty imagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}