Omagiul costisitor pe care Regele Charles al III-lea vrea să i-l aducă Prințului Philip

1 decembrie, 2022

În ciuda relației dificile pe care au avut-o uneori, actualul monarh s-a gândit la cel mai frumos mod în care ar putea să-și onoreze tatăl.

Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg

N-au fost buni prieteni, nici confidenți, nici nu au jucat fotbal împreună decât în timpuri imemoriale. Cel mult, mergeau împreună la vânătoare și mai discutau ce scriu ziarele. Între Charles și părintele său, Philip, fost prinț consort, au existat mereu divergențe de opinii și moduri diferite de-a privi lumea. În ultimii ani, însă, când se întrevedea tot mai clar că Charles va ajunge curând pe tron, în locul mamei sale, Elisabeta a II-a, tată și fiu s-au redescoperit și s-au înțeles unul pe altul în modul cel mai profund.

Acum, când Charles este Rege și nu-i mai are nici pe mama, nici pe tatăl său, a întrevăzut cel mai frumos mod în care ar putea să-și onoreze tatăl. Acesta l-a invitat la Castelul Windsor pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis, cu care a discutat despre renovarea palatului familiei Ducelui de Edinburgh din Grecia. Din păcate, casa în care a copilărit Prințul Philip este în ruină astăzi, iar restaurarea sa se ridică la suma de 12 milioane de lire sterline.

Palatul Tatoi, situat la nord de Atena, a fost cândva reședința Familiei Regale a Greciei înainte de lovitura de stat militară din 1973 și acum se află în ruine, dar ar putea deveni muzeu în cadrul unui plan comun al Marii Britanii și Greciei. Regele a vizitat palatul, unde anul trecut a fost mutat mormântul bunicului său, în cadrul celei de-a 200-a aniversări a Războiului de Independență al Greciei.

Fundația Prințului Charles al III-lea consiliază guvernul grec în ceea ce privește restaurarea palatului istoric. Un purtător de cuvânt al regelui grec Constantin a declarat că planurile se vor baza pe renovarea de 45 de milioane de lire sterline a Casei Dumfries din Ayrshire, condusă de fiul Elisabetei a II-a.

"Vor să o folosească ca exemplu de bune practici", a declarat purtătorul de cuvânt. Regele a acordat un interviu realizatorilor emisiunii "A Royal Grand Design", în care a recunoscut că proiectul, care aproape l-a adus la faliment, a fost "un risc teribil", dar că a meritat.

FOTO: Getty images



Recente pe Ok! Magazine

Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg