Povestea tiarei ÔÇťblestemateÔÇŁ din familia Prin╚Ťului Philip

5 mai, 2022

A fost odată ca niciodată o diademă superbă, dar deopotrivă de teribilă, care-a stat la baza unui lung șir de tragedii și pe capul unor femei încercate de soartă.

GettyImages 3304512 jpg

Se spune c─â aceast─â diadem─â misterioas─â blestem─â pe oricine ├«ndr─âzne╚Öte s─â o poarte, motiv pentru care, ast─âzi, a fost abandonat─â prin vreun cuf─âr ├«ncuiat, ├«n ciuda valorii sale istorice inestimabile. Este vorba despre o tiar─â cu diamante ├«ncrustate pe un design cu frunze de c─âp╚Öuni, care a str─âlucit pe capul mai multor genera╚Ťii de Mari Ducese de Hesse, descendente ale Reginei Victoria. Toate aceste ducese au experimentat mariaje nefericite sau mor╚Ťi tragice, iar una dintre ele a fost sora preferat─â a Prin╚Ťului Philip, plecat anul trecut dintre noi.

00 jpg

Bijuteria a fost comandat─â ├«n anul 1861 de c─âtre Prin╚Ťul Albert, so╚Ťul celebrei Regine Victoria a Angliei, pasionat de bijuterii ╚Öi  urma s─â fie un cadou de nunt─â pentru Prin╚Ťesa Alice, cea de-a doua fiic─â a lor, dup─â c─âs─âtoria ei cu Ludovic al IV-lea de Hesse ╚Öi de Rin. Cu toate acestea, Prin╚Ťul Albert n-avea s─â tr─âiasc─â s─â-╚Öi vad─â fiica m─âritat─â, murind brusc din cauza febrei tifoide ├«nainte de-a avea loc nunta acesteia. Ca atare, nici Prin╚Ťesa Alice nu s-a bucurat de ziua ei cea mare, ceremonia ei fiind descris─â ca cea mai trist─â nunt─â regal─â din vremurile moderne, cu Regina Victoria ├«nc─â ├«n doliu dup─â so╚Ťul ei.

Alice ╚Öi tiara ei s-au mutat ├«n Germania ├«mpreun─â cu noul ei so╚Ť ╚Öi cu un nou lan╚Ť de tragedii: prin╚Ťesa a suferit pierderea a doi copii ╚Öi a murit prematur din cauza difteriei, la doar 35 de ani. Tiara familiei Hesse a fost transmis─â, apoi, singurului fiu r─âmas ├«n via╚Ť─â al lui Alice, Ducele Ernest, ╚Öi a fost purtat─â de c─âtre so╚Ťia sa, Marea Duces─â Victoria Melita, la ├«ncoronarea nefericitului ╚Üar Nicolae al II-lea al Rusiei, ├«n 1896. Febra tifoid─â a r─âpus singurul copil al cuplului, iar cei doi au divor╚Ťat dup─â ╚Öapte ani de mariaj, Ernest d─âruind, apoi, tiara celei de-a doua so╚Ťii a lui, Eleonore de Solms-Hohensolms-Lich, cu care s-a ├«nsurat ├«n 1905.

Fiul lor cel mare, George Donatus, Marele Duce mo╚Ötenitor de Hesse, s-a c─âs─âtorit cu Prin╚Ťesa Cecilie a Greciei ╚Öi Danemarcei (foto jos), mult iubita sor─â a Prin╚Ťului Philip, so╚Ťul Reginei Elisabeta a II-a.  Aceasta a purtat tiara cea blestemat─â la ├«ncoronarea din 1937 a Regelui George al VI-lea, tat─âl Elisabetei, ├«nainte ca tragedia s─â loveasc─â din nou.

profimedia 0166574652 jpg

George, Cecilie, cei doi fii ai lor, mama lui George, Marea Duces─â Eleonore, bone, asistente ╚Öi pilo╚Ťi au murit to╚Ťi ├«ntr-un accident de avion ├«n acela╚Öi an, ├«n timp ce c─âl─âtoreau ├«n Marea Britanie pentru nunta fratelui lui George, Prin╚Ťul Louis de Hesse ╚Öi de Rin. Cecilie a n─âscut prematur ├«n timpul zborului, lucru care a impus o aterizare for╚Ťat─â ╚Öi, ├«n cele din urm─â, a dus la pr─âbu╚Öirea avionului. To╚Ťi cei afla╚Ťi la bord au murit, ├«ns─â tiara cu diamante a fost g─âsit─â intact─â ├«n epava avionului.

printul philip 0 jpeg

Nunta Prin╚Ťului Louis s-a desf─â╚Öurat conform planului ├«n ciuda tragediei care i-a r─âpus rudele, dar se pare c─â blestemul l-a lovit ╚Öi pe acesta, chiar ╚Öi-n absen╚Ťa cruntei diademe. Louis de Hesse ╚Öi de Rin a murit f─âr─â copii ├«n 1968, iar linia masculin─â a acestei nobile familii nem╚Ťe╚Öti s-a stins odat─â cu el.

Evident c─â diadema mortal─â, veche de 161 de ani, n-a mai fost transmis─â drept mo╚Ötenire nim─ânui, bijuteria fiind, cel mai probabil, depozitat─â printre bunurile familiei, la Funda╚Ťia Casei Hesse.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

balcon jpg
FotoJetKatevsMaxima jpg
moned─â Prin╚Ťul William (10) jpg
regina20 jpg
FotoJet (23) jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
image
disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg
profimedia 0691364927 jpg
chelsy davy profimedia 0257963874 jpg
megi92 jpg
elisabeta profimedia 0691649232 (1) jpg