Povestea tristă a Infantei Cristina a Spaniei: şi-nşelată, şi cu titlul luat…

3 martie, 2022
1 profimedia 0072094720 jpg jpeg

Anul 2022 n-a început deloc bine pentru casa regală spaniolă. Cuplul care i-a dat bătăi de cap c-un scandal de corupţie trece acum printr-un divorţ condimentat c-un amantlâc.

La sfârşit de ianuarie, una dintre surorile mai mari ale Regelui Felipe al VI-lea, Infanta Cristina de Burbon (56), a anunţat că se desparte de soţul ei, după un mariaj de 25 de ani. A doua născută a fostului Rege Juan Carlos al Spaniei a avut parte de o nuntă de vis la Barcelona, în anul 1997, atunci când i-a spus Da chipeşului Inaki Urdangarin (54), fost handbalist olimpic în naţionala Spaniei.

Cu toate acestea, mariajul lor a fost departe de ideea de basm regal. “Am decis de comun acord dizolvarea căsniciei. Angajamentul nostru faţă de copiii noştri rămâne intact. Deoarece aceasta este o decizie personală, cerem cel mai mare respect tuturor celor din jurul nostru”, se arată în comunicatul comun remis presei în luna ianuarie de către cei care au purtat titlurile de Duce şi Ducesă de Palma de Mallorca şi care au împreună patru copii, pe Juan, Pablo, Miguel şi Irene. Totuşi, decizia lor n-a fost chiar una amiabilă, având în vedere că, mai devreme cu câteva zile, Inaki a fost fotografiat alături de altă femeie.

În pozele publicate pe 19 ianuarie de revista spaniolă Lecturas, soţul regal apare la o plimbare pe o plajă din Franţa, ţinându-se de mână cu o femeie blondă care a fost identificată ca fiind o colegă de muncă. Întrebat de reporterii spanioli despre relaţia cu femeia alături de care a fost pozat, pe numele ei Ainhoa Armentia (43), Urdangarin a răspuns simplu: “Lucrurile astea se întâmplă.” Se pare că vestea că soţul ei îşi face de cap cu altcineva n-a fost chiar un şoc pentru Infanta Cristina, surse apropiate acesteia susţinând că aceasta ştia deja despre relaţia extraconjugală a lui Inaki. Noua furtună din viaţa celor doi vine la puţini ani după imensul scandal care a zguduit palatul spaniol.

În 2011, Urdangarin a fost acuzat de fraudă fiscală, delapidare şi trafic de influenţă pentru spălare de bani prin intermediul organizaţiei sale non-profit, Institutul Noos din Mallorca. Conform părţii acuzatoare, fostul Duce de Palma şi-a folosit legăturile cu familia regală pentru a obţine contracte publice legate de sport, a suprataxat cheltuielile pentru diferite evenimente şi a trimis în străinătate banii obţinuţi ilicit, mai exact 6 milioane de euro, între anii 2004 şi 2006. În urma scandalului, în iunie 2015, Regele Felipe i-a retras surorii sale titlul de Ducesă de Palma, după ce aceasta din urmă a refuzat în mod repetat să renunţe la ipoteticele ei pretenţii la tron (este a şasea în ordinea succesiunii la coroană). După ce tatăl lui Felipe, Juan Carlos, a abdicat în anul 2014, casa regală a anunţat că de calitatea de membru al familiei regale se bucură doar Regele Felipe şi Regina Letizia, fiicele lor Leonor şi Sofía şi părinţii lui Felipe, Juan Carlos şi Doña Sofía.

Surorile lui Felipe, Infantele Elena şi Cristina, au fost excluse din acest grup şi nu primesc nicio indemnizaţie de la bugetul spaniol. Condamnat în iunie 2018 la şase ani şi trei luni de închisoare, lui Inaki i s-a permis, anul trecut, să-şi execute restul pedepsei în libertate şi să lucreze la o firmă de contabilitate din localitatea spaniolă Vitoria. Acolo a cunoscut-o pe Armentia, o femeie căsătorită şi nu prea, care continua să locuiască în acelaşi apartament cu soţul ei. Potrivit unor surse apropiate proprietarului fimei de contabilitate Imaz & Associates, atenţia presei l-a făcut pe şeful lui Inaki să regrete decizia de a-l angaja pe fostul duce, lucru pe care l-a făcut ca o favoare personală familiei regale. Atenţia presei a surprins-o şi pe Armentia, care, mai devreme de luna ianuarie, era doar o contabilă anonimă în prag de divorţ şi cu doi copii mici.

Soţul acesteia, pe numele lui Manuel Ruiz Niso, cu care femeia era căsătorită de 19 ani, se pare că n-avea habar că jumătatea lui îşi face de cap c-un fost membru al familiei regale spaniole, deşi aceasta obişnuia să lipsească weekendurile de acasă pentru a-l însoţi pe Inaki în casa lui de vacanţă din Franţa.

Cum–necum, acesta pare un sfârşit firesc şi aşteptat pentru un mariaj care nu ştim cât de mult a fost bazat pe iubire, însă cu siguranţă i-a adus palatului spaniol numai prejudicii.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg