A apărut prăjitura Jubileului de platină. Află cum o poți prepara și tu, e cremoasă și răcoritoare
Este o atmosferă festivă în Marea Britanie și toată lumea se pregătește pentru marele eveniment istoric: celebrarea Jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a.
După 70 de ani pe tronul Regatului Unit, suverana devine cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Și oamenii se bucură de eveniment, marcându-l în fel și chip.
În urma unui concurs național, a fost stabilit și desertul Jubileului de platină. Ruloul de lămâie al Jemmei a primit marea recunoaștere, iar rețeta câștigătoare va intra în istorie.
Cum se prepară prăjitura Jubileului de platină
Pentru rulou
- 4 ouă bio, mari
- 100 g zahăr pudră
- 100 g făină
- Unt, pentru tapetare
Pentru crema de lămâie
- 4 gălbenușuri din ouă bio, mari
- 135 g zahăr
- 85 g unt moale, sărat
- Coaja de la o lămâie bio rasă
- 80 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
Pentru jeleul St Clement
- 6 foi de gelatină
- 4 lămâi bio (fără coajă tratată cu pesticide)
- 3 portocale bio
- 150 g zahăr pudră
Pentru cremă
- 400 g cremă fină de brânză
- 3 gălbenușuri din ouă mari și bio
- 25 g zahăr pudră
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru biscuiții amaretti
- 2 albușuri din ouă bio mari
- 170 g zahăr pudră
- 170 g migdale măcinate (în prealabil hidratate în apă și decojite) sau făină de migdale
- 1 lingură de Amaretto
- Unt pentru tapetare
Foto: Instagram și Profimedia