Predecesoarea regală cu care ducesa de Cambridge seamănă cel mai mult. Au atât de multe în comun!

27 mai, 2021
1 fotojetkate jpg jpeg

Ducesa de Cambridge seamănă enorm cu prinţesa Alexandra a Danemarcei, soţia regelui Eduard al VII-lea. Au în comun foarte multe trăsături, dar şi domenii de interes.

Atât Kate, cât şi prinţesa Alexandra au în comun pasiunea pentru fotografie şi pace. La distanţă de un secol, cele două femei sunt interconectate prin interese şi comportamente regale asemănătoare.

Alexandra a Danemarcei a fost o pereche reuşită pentru fiul cel mare al reginei Victoria, Eduard al VII-lea. Acesta a fost rege al Regatului Unit şi al dominioanelor britanice şi împărat al Indiei.

stanga
dreapta
2 fotojetkate jpg jpeg
3 profimedia 0612828988 jpg jpeg
4 profimedia 0612829726 jpg jpeg
5 profimedia 0593026358 jpg jpeg
6 profimedia 0553317728 jpg jpeg
7 profimedia 0553317718 jpg jpeg

Eduard şi Alexandra s-au căsătorit la Capela St George, Windsor, la 10 martie 1863. Eduard avea 21 de ani, iar Alexandra 18. Eduard va fi ultimul monarh până în 1981 care se va căsători în timp ce era Prinţ de Wales.

Eduard şi soţia sa s-au stabilit la Casa Marlborough, reşedinţa lor din Londra şi la Casa Sandringham din Norfolk ca reşedinţă de la ţară. Căsătoria lor a stârnit dezaprobare în unele cercuri deoarece cele mai multe relaţii ale reginei Victoria erau germane, iar Danemarca era în dispută cu Germania pentru teritoriile Schleswig şi Holstein. După căsătorie, regina Victoria şi-a exprimat neliniştea în legătură cu viaţa lor şi a încercat să le dicteze pe diverse probleme, inclusiv numele copiilor.

Eduard a avut metrese pe tot parcursul vieţii lui de bărbat căsătorit. Dar şi înainte de a se căsători cu prinţesa Alexandra. Însă întotdeauna Eduard a făcut tot posibilul să fie discret, cu toate acestea nu a putut împiedica bârfa şi speculaţiile.

În public, Alexandra era demnă şi plină de farmec, iar în particular era afectuoasă. Şi o mamă excepţională pentru cei şase copii.

În ciuda mediului regal, Alix a trăit o adolescenţă umilă, împărţind aceeaşi cameră cu sora sa.

Precum ducesa de Cambridge, clasa prinţesei Alexandra se reflectă în alegerile vestimentare. În vremuri victoriene de rigoare, Alix a înţeles puterea apariţiilor publice impecabile. Pragmatismul său se regăsea în vestimentaţie: în anii 1870 apela la ţinute albe seara, în contrast cu rigiditatea arborată vestimentar de soţul său, regele.

La fel şi Kate surprinde, atât prin rafinament, bun gust, cât şi modestie. Ducesa de Cambridge este dovada vie că nu e nevoie să dai averi pe haine, clasa o ai, pur şi simplu. Ea a apărut adeseori în haine făcute pentru mass-market şi chiar a îmbrăcat ţinute de mai multe ori, fiind preocupată de sustenabilitate.

Atât Kate, cât şi Alexandra se remarcă prin viziuni noi şi comportament curat şi nobil.

Alexandra a fost foarte populară în Marea Britanie. Spre deosebire de soţul şi de soacra ei, ea nu a fost agreată de către presă. Fondurile la care ea a ajutat la strângere au fost folosite pentru a cumpăra un vas numit Alexandra pentru transportul răniţilor în timpul campaniei din Sudan şi pentru a fabrica o barcă spital numită Prinţesa de Wales, pentru a aduce răniţii din război. În timpul războiului ea a pus bazele „Asistenţei militare imperiale Regina Alexandra”, mai târziu denumită „Asistenţa Regală a armatei, Regina Alexandra”.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prințesa Beatrice de York și soțul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg