Prietenia specială pe care Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu George H. W. Bush

12 decembrie, 2018
1 ei jpg jpeg

Cel de-al 41-lea preşedinte american s-a stins din viaţă pe 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani, şi, de atunci, tot mai multe amintiri sunt depănate şi tot mai multe cuvinte frumoase îi sunt adresate fostului şef de stat. Printre cei care au ţinut să transmită, în mod public, un mesaj emoţionant a fost Regina Marii Britanii, care se pare că a avut o relaţie de prietenie cu George H. W. Bush.

image

Statele Unite şi chiar şi întregul mapamond au regretat trecerea în nefiinţă a fostului preşedinte american, la sfârşitul lunii noiembrie, la numai opt luni după pierderea fostei Prime Doamne, Barbara Bush. Printre cei care şi-au transmis condoleanţele s-a numărat şi Suveranul Marii Britanii: “Am aflat aseară cu mare tristeţe de moartea Preşedintelui H.W. Bush”, a ţinut să precizeze Majestatea Sa în mesajul oficial emis a doua zi.  

Dar cuvintele Reginei Elisabeta a II-a nu sunt numai de complezenţă, ci ascund o legătură specială pe care experţii regali susţin că suveranul de 92 de ani şi regretatul preşedinte american au avut-o de-a lungul vieţii lor. De fapt, de fiecare dată când se întâlneau, cei doi păreau a fi doi prieteni care se ştiau de-o viaţă.

image

Cei doi lideri mondiali s-au cunoscut în 1989, când Regina s-a oferit să le facă un tur al Palatului Buckingham lui Bush şi familiei sale. Mai mult de atât, revista Time a scris apoi despre vizita pe care Regina şi Prinţul Philip au făcut-o la Washington, în 1991, când au acceptat invitaţia primei familii americane de a petrece puţin timp împreună.

“Preşedintele Bush a fost un prieten minunat şi un aliat de nădejde al Marii Britanii”, a declarat recent Regina Elisabeta a II-a. “A fost, de asemenea, un mare patriot, care şi-a servit ţara cu mare onoare şi curaj în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Prinţul Philip şi cu mine ne amintim amândoi cu mare plăcere de zilele frumoase petrecute în Texas, în 1991. Ţin să transmit familiei Preşedintelui Bush şi întregului popor american gândurile şi rugăciunile mele”, a afirmat Majestatea Sa.

image

Cei de la Fox News îşi aduc şi ei aminte despre relaţia specială dintre cei doi, susţinând că Bush era absolut impresionat de puterea de muncă şi devotamentul regal al Reginei Elisabeta a II-a, spunându-i chiar la un moment dat acest lucru: “Fie că plouă sau ninge, deplasările dvs. lungi îi obosesc până şi pe agenţii Serviciilor Secrete!”  

Tot în acea vizită memorabilă din 1991, preşedintele american a ţinut să-i facă o surpriză plăcută suveranei britanice şi, astfel, a purtat, la întâlnirea cu Majestatea Sa o pereche de cizme de cowboy pe care scria “God Save the Queen”.   

image

“Ţin minte şi acum cum se plimbau ei împreună de parcă erau cei mai vechi prieteni din lume”, a declarat  Sir David Manning, fostul ambasador britanic, care a fost martorul interacţiunii dintre Regina Elisabeta a II-a şi George H.W.Bush. “Astfel de ocazii îi emoţionează pe oameni într-o asemenea măsură încât sunt greu de evaluat, însă credeţi-mă că contează enorm”, a ţinut să adauge cel care susţine că cei doi lideri mondiali se simţeau foarte confortabil unul cu altul şi că familiile lor au avut o relaţie de prietenie cât se poate de autentică şi de specială.

image

foto - Getty Images, Fox NewsRecente pe Ok! Magazine

meghan81 jpg
regalii profimedia jpg
caroline de monaco profimedia jpg
Regina Letizia la Madrid, Foto Profimedia (12) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
kate middleton profi jpg
cuplu regal profi jpg
camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg