Prima Doamnă Jill Biden va onora invitația la încoronarea lui Charles al III-lea

7 aprilie, 2023

În absența lui Joe Biden, prea în vârstă să traverseze Atlanticul de mai multe ori într-o lună, soția lui va reprezenta Statele Unite la Londra, pe 6 mai.

Jill Biden   Flotus jpg

Odată intrate în linie dreaptă ultimele pregătiri pentru încoronare, cei 2.000 de invitați au fost rugați să-și confirme sau să-și infirme prezența la marele eveniment de la Londra. Cum administrația americană a anunțat deja că Joe Biden nu va putea fi prezent, dar că va fi trimisă în schimb o delegație care să reprezinte Casa Albă, a rămas doar Jill Biden să-și confirme prezența. Și da, Prima Doamnă a Americii va fi la Westminster Abbey pe 6 mai.

Din păcate, din cauza vârstei, Joe Biden nu va putea zbura spre capitala Marii Britanii, având în vedere că, în aceeași lună, are programată o vizită în Irlanda de Nord, pentru un eveniment care va marca cea de-a 25-a aniversare a Acordului din Vinerea Mare, iar două zboruri peste Atlantic ar fi prea mult de îndurat pentru venerabilul șef de stat de 80 de ani - care este, de altfel, și cel mai în vârstă președinte în funcție din istoria Americii! El ratează, astfel, și unica șansă de-a fi primul președinte american care participă la încoronarea unui rege.

Joe Biden   The White House jpg

Rolul prezidențial va fi preluat, formal, de soția sa, care va conduce delegația de stat.

Totodată, Casa Albă a precizat că președintele a vorbit la telefon cu Regele Charles al III-lea, iar un purtător de cuvânt a adăugat că cei doi au discutat despre relația dintre țările și popoarele lor. Aceștia au adăugat: "Președintele l-a felicitat pe Rege cu ocazia viitoarei sale încoronări și l-a informat că Prima Doamnă Jill Biden așteaptă cu nerăbdare să participe în numele Statelor Unite".

Dacă în decembrie 2022, Joe Biden s-a întâlnit cu Prințul de Wales la Boston, cu ocazia decernării premiului Earthshot, la finalul lui aprilie acesta îl va reîntâlni pe Charles în Irlanda de Nord, într-o primă întrevedere de la urcarea lui pe tron.

FOTO: The White House



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg