FOTO&VIDEO Principele Nicolae și-a botezat fiul. Strănepotul Regelui Mihai îi duce numele mai departe

19 iunie, 2022

Cel mai mic membru al familiei fostului Principe a primit taina botezului la alba iulia, într-un loc plin de însemnătate istorică.

botezul fiului lui Nicolae al Romaniei Mihai al Romaniei Alina Maria Elisabeta Karina (9) jpg

A fost o nouă zi plină de simbolism pentru Alina-Maria și Nicolae ai României. Cei doi și-au botezat ieri băiețelul, unicul descendent pe linie masculină al Regelui Mihai. Și, la fel ca precedentele evenimente din viața lor, nunta de la Sinaia și botezul Mariei Alexandra de la Curtea de Argeș, și această mare zi a venit cu încărcătura sa istorică.

La 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, Catedrala Încoronării din Alba Iulia a găzduit încreștinarea celui mai tânăr urmaș al familiei Hohenzollern-Sigmaringen, anume strănepotul ultimului rege al României, Mihai I. De altfel, micuțul a primit tot numele Mihai, în cinstea memoriei regretatului suveran.

La sosirea la catedrală, familia a fost întâmpinată de susținători monarhiști îmbrăcați în costume populare sau având steaguri tricolore. Nou-născutul Mihai era ținut în brațe de sora lui Nicolae al României, Elisabeta-Karina de Roumanie (care i-a luat locul în Linia de Succesiune la Coroana României și la șefia Casei Regale), sosită special în țară pentru acest eveniment de familie.

Din păcate, Elisabeta-Karina a fost singura prezență din Familia Regală, printre cele peste 100 de persoane invitate numărându-se prieteni și apropiați, dar și membrii ai familiilor istorice Ghica, Brătianu și Cantacuzino. Și, ca la marile case regale, a fost respectată eticheta evenimentului, bărbații purtând costum cu sacou sau redingotă, iar femeile având rochii în culori pastel și pălării sau accesorii tip fascinator - atât de feminine și de la modă mai ales la britanici.

La numai două luni de când l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil al său, Alina-Marie de Roumanie a afișat o siluetă incredibilă, într-o rochie bleu de inspirație vintage, accesorizată cu pălărie, pantofi escarpin și un colier cu perle.

La rândul său, Nicolae al României a fost deosebit de elegant, cu așa numita morning coat accesorizată cu câteva decorații.

Slujba a fost oficiată de 5 preoți, iar nașii băiețelului au fost aceiași care i-au și cununat pe Alina-Maria și Nicolae, respectiv Simona și Liviu Popescu, și ei foarte eleganți și în linia impusă de eticheta regală.

După ceremonia religioasă, oaspeții au fost așteptați să petreacă alături de fericiții părinți la recepția organizată în sala unui hotel de cinci stele din inima cetății Alba Iulia, unde primii clienți au fost Regele Mihai și Regina Ana.

Sala a fost aranjată cu flori în nuanțe de albastru, iar meniul a fost bazat pe preparate tradiționale. De pildă, la aperitiv, invitații au servit caș proaspăt din zonă, gustări cu slănină de Mangalița, brânză de burduf şi telemea de Sibiu, iar la felul principal, mușchi de vită cu sos brun și sarmale cu mămăligă. Desertul a fost și el unul cu ingrediente locale: prăjitură cu mere şi coşuleţe cu dulceaţă şi spumă de nucă.

FOTO: Cosmin Szekely



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg