De ce Principesa Sofia n-a mai petrecut Paştele anul acesta cu sora sa, Margareta

27 aprilie, 2022
Principesa Sofia a Romaniei in Maramures (1) jpg

Spre deosebire de ceilalţi ani, fiica cea mică a Regelui Mihai n-a mai fost alături de sora sa, Margareta, de Sărbătorile pascale.

De la revenirea Regelui Mihai în ţară, în urmă cu 30 de ani, multe dintre sărbători au fost petrecute de Familia Regală română la Castelul Săvârşin, locul preferat al regretatului suveran.

Majestatea Sa Margareta a preluat tradiţia iniţiată de tatăl său şi a continuat să petreacă Paştele şi Crăciunul la frumoasa reşedinţă regală din nordul ţării, de a cărei reabilitare s-a ocupat personal împreună cu Principele Radu, în ultimii ani Săvârşinul recăpătându-şi grandoarea de altădată. Chiar şi parcul regal a renăscut, fiind o adevărată oază de verdeaţă şi de aer curat, unde cuplul regal şi-a reînnoit şi jurămintele, anul trecut.

Anul acesta, însă, pe fondul conflictului armat din Ucraina, Familia Regală a rămas la Bucureşti pentru a coordona mai bine acţiunile întreprinse de Crucea Roşie română, a cărei preşedinte este Custodele Regal.

Principesa Sofia de Paste in Maramures nu a mai fost la Savarsin (1) jpg

Aşa se explică de ce Săvârşinul nu şi-a primit, de acest Paşte, oaspeţii regali, iar Principesa Sofia, rămasă şi ea în ţară şi care a preluat, în timp, din atribuţiile de reprezentare ale Casei Regale, a mers în Maramureş.

Acolo, în satul Coruia, ea a fost primită de oameni gospodari şi de artizani ai locului, care au făcut-o să simtă, cu adevărat, spiritul românesc al Paştelui. Şi, pentru că niciodată nu pleacă fără aparatul său de fotografiat, instrumentul artei sale, sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta a realizat noi fotografii de artă.

Practic, Alteța Sa Regală vrea să documenteze o parte mai puțin cunoscută a Maramureșului și că promoveze comunitățile românești din nordul țării. Munca sa se va concretiza într-un nou album foto de artă, care va purta amprenta de artist fotograf a Principesei Sofia. Acest album se doreşte a fi o continuare a celui publicat anul trecut, "Mănăstirea Română. Sărbătorind comunitățile spirituale ale României".  

FOTO: Gabriel Motica, Irina Cristea



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg