Prințesa Ariane, fiica Regelui Willem Alexander al Olandei, a împlint 16 ani

11 aprilie, 2023

Mezina Reginei Maxima e mai puțin cunoscută publicului, surorile sale mai mari captând atenția publicului.

Printesa Ariane a Olandei la 16 ani jpg

Ieri, pe 10 aprilie, Prințesa Ariane a Olandei a împlinit 16 ani, fiind de-o vârstă cu Infanta Sofia a Spaniei, care își sărbătorește ziua spre sfârșitul lunii, pe 29 aprilie.

Tânăra prințesă este cea mai puțin cunoscută fiică a Regelui Willem Alexander al Țărilor de Jos, întrucât surorile sale mai mari, Prințesa Amalia (19) și Prințesa Alexia (17), primesc de obicei cea mai mare parte a atenției publice, având și vârsta mai potrivită pentru a participa la unele evenimente publice.

Ariana Wilhelmina Maxima Agnes, Prințesă a Țărilor de Jos și Prințesă de Orania-Nassau, s-a născut la 10 aprilie 2007 la Haga. La o lună de la naștere, a fost spitalizată timp de o săptămână din cauza unei infecții a tractului respirator. Din fericire, totul a fost doar o sperietură și câteva luni mai târziu, la 20 octombrie, a fost botezată în biserica cunoscută sub numele de Kloosterkerk . Nașii ei au fost Valeria Delger, o prietenă a reginei Máxima;  Inés Zorreguieta, mătușa ei maternă care, din păcate, a murit; Guillaume de Luxemburg, marele duce ereditar; baronul Collot d'Escury și Anton Frilling, ambii prieteni ai Regelui Willem Alexander.

Fiind de-a treia în linia de succesiune la tronul Olandei, Ariane locuiește împreună cu părinții ei în Palatul Huis ten Bosch din Haga și frecventează școala Christelijk Gymnasium Sorghvliet din Haga. În timpul liber este o sportivă pasionată, în special de hochei și tenis. În plus, are o vocație artistică foarte dezvoltată, deoarece știe să cânte la chitară, să cânte, să danseze și are o sensibilitate deosebită pentru pictură.

Despre nepoata Prințesei Beatrix se știu puține alte lucruri, întrucât, ca și în cazul surorilor sale mai mari, Regele Willem Alexander și Regina Maxima încearcă să îi protejeze cât mai mult posibil intimitatea.

Până la majorat, Prințesa Ariane nu va avea o agendă oficială, dar am putut să o vedem în câteva dintre ipostazele Familiei Regale. Aceste fotografii arată o adolescentă frumoasă, cu părul lung și roșcat, cu un zâmbet larg și aproape la fel de înaltă ca surorile ei. În plus, ea pare să fi moștenit de la mama sa, Regina Máxima, o înclinație pentru modă și chiar a purtat primii ei pantofi cu toc înalt.

Foto: Patrick van Katwijk/Casa Regală olandezăRecente pe Ok! Magazine

Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg
Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Alina și Nicolae ai României Facebook jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Leonor si Sofia mici in copilărie Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg