Prinţesa moştenitoare a Belgiei a împlinit 21 de ani şi are stagiul militar satisfăcut

25 octombrie, 2022

Casa Regală belgiană o sărbătoreşte astăzi pe tânăra prinţesă, prima femeie din familia regală care studiază la Academia Militară.

Printesa Mostenitoare Elisabeta a Belgiei   Instagram (2) jpg

Fiica Regelui Filip şi a Reginei Mathilde ai Belgiei împlineşte astăzi vârsta de 21 de ani. Palatul Regal a făcut publice două fotografii noi cu Elisabeta, realizate în Palatul Regal din Bruxelles.

Actualmente având titlul de Ducesă de Brabant, acesta a devenit Prinţesă Moştenitoare a tronului Belgiei pe 21 iulie 2013, după abdicarea bunicului ei, regele Albert al II-lea, și urcarea pe tron a tatălui ei. În ordinea de succesiune, Elisabeta e urmată de cei trei frați mai mici ai săi: Prințul Gabriel (18), Prințul Emmanuel (16) și Prințesa Eléonore (14).

Cu zece ani înaintea nașterii sale s-a modificat legea succesiunii la tronul Belgiei, abolindu-se primogenitura agnatică (Legea Salică) în favoarea primogeniturii absolute (potrivit căreia întâiul născut este întotdeauna moștenitor, indiferent de sex).

Anul trecut, Prinţesa Moştenitoare Elisabeta a ţinut titlurile ziarelor după ce a fost surprinsă în timpul unui antrenament militar intens din cadrul cursurilor Academiei Militare Regale. Atunci, Elisabeta și-a încheiat anul de formare cu o etapă de 24 de zile desfăşurată la baza Lagland, din Arlon, unde şi-a perfecţionat abilităţile şi tehnicile militare. Această etapă s-a finalizat cu un stagiu intensiv de trei zile la centrul de antrenament comando Marche-les-Dames. Şi chiar a făcut o figură frumoasă, Prințesa primind laude pentru parcursul academic militar, dar și pentru caracterul ei. Potrivit publicaţiei "The Brussels Times", aceasta s-a integrat natural în grup, fără a încerca să profite de statutul său de membru al familiei regale.  

De altfel, Ducesa de Brabant este şi prima femeie de la Casa Regală a Belgiei care s-a înrolat la Academia Militară Regală. Alegerea a venit cumva firesc, de vreme ce tânăra moștenitoare va avea funcția de șef al armatei.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William  sursa   Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston   profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate-  william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg
charles  -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg
kate-william
meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla