Prinţesa moştenitoare a Belgiei a împlinit 21 de ani şi are stagiul militar satisfăcut

25 octombrie, 2022

Casa Regală belgiană o sărbătoreşte astăzi pe tânăra prinţesă, prima femeie din familia regală care studiază la Academia Militară.

Printesa Mostenitoare Elisabeta a Belgiei   Instagram (2) jpg

Fiica Regelui Filip şi a Reginei Mathilde ai Belgiei împlineşte astăzi vârsta de 21 de ani. Palatul Regal a făcut publice două fotografii noi cu Elisabeta, realizate în Palatul Regal din Bruxelles.

Actualmente având titlul de Ducesă de Brabant, acesta a devenit Prinţesă Moştenitoare a tronului Belgiei pe 21 iulie 2013, după abdicarea bunicului ei, regele Albert al II-lea, și urcarea pe tron a tatălui ei. În ordinea de succesiune, Elisabeta e urmată de cei trei frați mai mici ai săi: Prințul Gabriel (18), Prințul Emmanuel (16) și Prințesa Eléonore (14).

Cu zece ani înaintea nașterii sale s-a modificat legea succesiunii la tronul Belgiei, abolindu-se primogenitura agnatică (Legea Salică) în favoarea primogeniturii absolute (potrivit căreia întâiul născut este întotdeauna moștenitor, indiferent de sex).

Anul trecut, Prinţesa Moştenitoare Elisabeta a ţinut titlurile ziarelor după ce a fost surprinsă în timpul unui antrenament militar intens din cadrul cursurilor Academiei Militare Regale. Atunci, Elisabeta și-a încheiat anul de formare cu o etapă de 24 de zile desfăşurată la baza Lagland, din Arlon, unde şi-a perfecţionat abilităţile şi tehnicile militare. Această etapă s-a finalizat cu un stagiu intensiv de trei zile la centrul de antrenament comando Marche-les-Dames. Şi chiar a făcut o figură frumoasă, Prințesa primind laude pentru parcursul academic militar, dar și pentru caracterul ei. Potrivit publicaţiei "The Brussels Times", aceasta s-a integrat natural în grup, fără a încerca să profite de statutul său de membru al familiei regale.  

De altfel, Ducesa de Brabant este şi prima femeie de la Casa Regală a Belgiei care s-a înrolat la Academia Militară Regală. Alegerea a venit cumva firesc, de vreme ce tânăra moștenitoare va avea funcția de șef al armatei.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG