Prinţesa moştenitoare Amalia a Regatului Ţărilor de Jos se simte nepregătită să devină regină

22 noiembrie, 2021
1 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei jpg jpeg

Cea mai mare fiică a regelui Willem-Alexander şi a reginei Máxima

Prima născută a Regelui Willem-Alexander şi a Reginei Maxima, prinţesa Catharina-Amalia tocmai a absolvit în vara aceasta liceul şi şi-a luat un an sabatic înainte de înscrierea la facultate. Tot anul acesta a anunţat că n-o interesează să primească alocaţia anuală de 1,6 milioane de euro la care ar avea dreptul din partea statului olandez. Cel puţin, nu în perioada în care va merge la facultate. 

Mai mult, prinţesa de Orania a scos o primă biografie, chiar înainte de-a împlini vârsta de 18 ani, în care declară că nu este încă pregătită să devină regină, cu toate că este dedicată unei vieţi în serviciul ţării sale. Cartea, lansată marţi şi scrisă cu aprobarea departamentului Serviciului de Informaţii al Guvernului (RVD) care se ocupă de relaţiile cu publicul pentru Casa Regală, oferă cea mai profundă perspectivă asupra vieţii şi caracterului Amaliei, fiica cea mare a regelui Willem-Alexander.

8 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei 4 jpg jpeg
stanga
dreapta
5 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei jpg jpeg
2 familia regala olandeza regina maxima printesa amalia 1 jpg jpeg
6 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei 2 jpg jpeg
8 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei 4 jpg jpeg
3 familia regala olandeza regina maxima printesa amalia 2 jpg jpeg
7 printesa amalia de orania a tarilor de jos fiica reginei maxima a olandei 1 jpg jpeg
4 familia regala olandeza regina maxima printesa amalia 3 jpg jpeg

În afară de faptul că a excelat la şcoală – ceea ce se ştia – cartea dezvăluie că Amalia a fost chelneriţă cu jumătate de normă la o cafenea situată pe plajă. Proprietarul cafenelei obişnuia să o numească în glumă „regina cocteilurilor”. Ea relatează în carte că, în cazul în care nu ar trebui să fie o viitoare regină, ar vrea să devină cântăreaţă sau să lucreze în domeniul echitaţiei.

În timp ce Casa de Orania rămâne populară în rândul majorităţii poporului olandez, monarhia s-a confruntat în ultimii cu mai multe critici. Referitor la posibilitatea ca republicanii să o desfiinţeze, Amalia a declarat că poate accepta acest lucru. „Ei pot face acest lucru, desigur, după care voi continua să trăiesc şi eu”, a scris ea.

Familia regală este extrem de protectoare cu intimitatea sa în afara evenimentelor oficiale, iar Amalia a mărturisit că se simte jenată atunci când este recunoscută în timpul activităţilor sale de zi cu zi, spre exemplu la cumpărături. „Toată lumea te priveşte de parcă ai avea un peştişor auriu pe cap”, a spus ea.

Ea a menţionat că în cazul în care tatăl ei, în vârstă de 54 de ani, ar înceta din viaţă sau ar demisiona pe neaşteptate, îi va cere mamei sale, născută în Argentina, regina Maxima a Ţărilor de Jos, să îşi asume temporar tronul. „Însă, i-am spus tatălui meu: continuă să mănânci sănătos şi să faci multă mişcare”, a adăugat ea.

În prezent, prinţesa speră să îşi dedice anul de după absolvirea liceului unui stagiu în cadrul unei companii multinaţionale, înainte de începerea studiilor universitare, probabil la Leiden.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg
profimedia 0691364927 jpg
chelsy davy profimedia 0257963874 jpg
megi92 jpg
elisabeta profimedia 0691649232 (1) jpg
leti10 jpg
regina profimedia 0690948732 jpg
Regina Elisabeta jpg
William vizită Glasgow jpg
FotoJetDukes jpg
stephanie2 jpg
Letizia la Oceanograf jpg