Prinţesa Sofia a Suediei, o Meghan pe modelul nordic. Cum a evoluat frumoasa soţie a Prinţului Carl Philip?

23 septembrie, 2021
5 profimedia 0249471320 jpg jpeg

Toţi cunosc povestea lui Meghan Markle, actriţa care s-a măritat cu Harry şi a devenit, apoi, una dintre cele mai faimoase femei din lume.

Mai puţini ştiu că, în regatul suedez, există o prinţesă cu un destin asemănător. Numele eroinei noastre nordice este Sofia şi, înainte de-a se căsători cu chipeşul Prinţ Carl Philip, promitea să devină o vedetă de televiziune. Şi s-ar fi mulţumit şi cu acest vis devenit realitate, dacă n-ar fi ştiut că îi este destinat ceva mai strălucitor. În vârstă de 36 de ani, actuala Ducesă de Värmland pare că este departe de zilele în care poza pe coperţile revistelor pentru bărbaţi, la 20 de ani, cu un şarpe Boa în loc de sutien, bronzată şi cu multe tatuaje la vedere.

Mult mai sobră şi cu o viaţă trasată conform cutumelor regale pe care această prinţesă, spre deosebire de Meghan, le respectă întocmai, Sofia este şi destul de zgârcită cu apariţiile ei publice. Cea mai recentă este cea de la creştinarea mezinului ei, Prinţul Julian, născut pe 26 martie. Este al treilea copil al Sofiei şi al fiului Regelui Carl Gustaf al Suediei, după Prinţul Alexander, de cinci ani, şi Prinţul Gabriel, de trei ani. De fapt şi de drept, Sofia n-a avut niciodată ambiţiile lui Meghan şi n-a fost nicicând o voce la palatul regal suedez, mulţi îndoindu-se de capacităţile intelectuale ale acestei Cenuşărese care tace şi face. Copii, mai ales…

Născută pe 6 decembrie 1984, Sofia Kristina Hellqvist nu este chiar o tânără frumoasă şi-atât: aceasta a studiat contabilitatea şi dezvoltarea afacerilor la un institut din New York, în anul 2005, lucrând part-time pe post de chelneriţă, pentru a se finanţa. Şi n-a fost singurul job pe care Sofia l-a avut în viaţa ei de dinaintea celei de la curtea regală, jonglând cu cele de model şi de instructor de yoga. Probabil că cel mai mult a câştigat odată cu apariţia în reality show-ul Paradise Hotel, în 2005, înainte de a se muta la New York. În această emisiune, Sofia şi alţi tineri de circa 20 de ani care concurau unul împotriva celuilalt locuiau într-un resort de lux şi treceau prin diferite probe înainte de a fi votaţi afară de show.

Viitoarea prinţesă n-a câştigat, dar a fost aproape s-o facă, ajungând până în finală. Sofia s-a gândit că apariţia în acest show ar putea să-i schimbe viaţa, însă acest lucru a avut loc la cinci ani după încheierea emisiunii, fără legătură cu televiziunea. La sfârşitul anului 2009, l-a întâlnit pe Prinţul Carl Philip, al doilea născut al Regelui Suediei, la o ieşire într-un club din Båstad, prin intermediul unor prieteni comuni. Brunetul revenise pe scena întâlnirilor şi se bucura de viaţa de burlac după despărţirea de cea care-i fusese iubită timp de aproape zece ani, mondena Emma Pernald. A fost (cum altfel?) dragoste la prima vedere, aşa cum avea să povestească Sofia: “Primul lucru pe care l-am observat la Carl Philip a fost că părea foarte umil. Când am ajuns să-l cunosc, am văzut că se poartă într-un mod incredibil de firesc, este foarte inteligent şi, într-adevăr, foarte umil”.

“Când am întâlnit-o, am văzut cum iubirea poate schimba o persoană”, a proclamat, entuziasmat, şi prinţul acum în vârstă de 42 de ani. Chiar dacă era evident că cei doi tineri frumoşi sunt şi foarte îndrăgostiţi, atunci când prinţul şi aleasa sa şi-au făcut publică iubirea, în 2010, puţini au fost fani ai acestei perechi. Presa a scos în evidenţă originile umile ale Sofiei şi, mai ales, trecutul ei de vedetă de reality show sau de model semi dezbrăcat în revistele deocheate.

Un trecut pe care Sofia şi l-a asumat cu demnitate: “Am fost primită cu o ostilitate enormă de către public. Toţi au avut păreri despre mine, ca persoană. Nu regret nimic. Toate aceste experienţe m-au făcut omul care sunt astăzi. Dar n-aş mai face alegerile acestea azi.” Până la urmă, basmul şi-a urmat cursul firesc, iar Carl şi Sofia s-au căsătorit în vara anului 2015, în cadrul unei ceremonii fastuoase la Stockholm: rebela şi ambiţioasa suedeză cu tatuaje devenea Alteţa Sa Regală Prinţesa Sofia a Suediei, iar tot trecutul ei aventuros şi deşănţat începea să fie acceptat şi, peste ani, cu totul uitat.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
Printesa Ingrid Alexandra a Norvegiei   Instagram (2) jpg
FotoJetKatesiCamilla jpg
harry - kate
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}