Prinţul Albert & Charlene de Monaco: mariajul lor a ajuns pe marginea prăpastiei?

17 august, 2021
6 gettyimages 1276520080 jpg jpeg

Un deceniu de iubire forţată, între doi oameni atât de diferiţi şi-atât de nefericiţi vizual în apariţiile lor publice împreună.

Blestemnul Grimaldi a lovit din nou? Pe 1 iulie s-au împlinit zece ani de la a doua cea mai fastuoasă nuntă europeană a anului 2011: cea dintre Prinţul Albert de Monaco şi aleasa lui, fosta înotătoare sud-africană Charlene Wittstock. La câteva luni după nunta Ducilor de Cambridge, una care a rupt recordurile de audienţă TV, a urmat cea a Prinţului Albert cu frumoasa lui blondă. Cei doi au avut cununia civilă pe 1 iulie 2011, organizată la Palatul Princiar din Monte Carlo, urmată de cea religioasă, pe 2 iulie, oficiată la capela din cadrul aceluiaşi palat, ceremonii pentru care s-au cheltuit nu mai puţin de 75 de milioane de dolari.

Mireasa a strălucit atunci, la propriu, în rochia ei din mătase, creaţie Armani Privé, cu o trenă de cinci metri, presărată cu 40,000 de cristale Swarovski. Exteriorul era superb, însă mulţi au remarcat că Charlene părea foarte tristă şi a plâns de multe ori pe parcursul ceremoniei, chiar dacă prinţesa a notat, mai târziu, că acelea au fost lacrimi de bucurie. O nuntă de basm, aşadar, care a ascuns, însă, nu mai puţin de trei încercări ale lui Charlene de a fugi din principat, după ce a aflat că viitorul ei soţ a avut o aventură în timpul relaţiei lor. Zece ani mai târziu, lucrurile s-au schimbat dramatic în mariajul celor doi, fără să ne referim doar la apariţia gemenilor acum în vârstă de şase ani, Jacques şi Gabriella. Anul acesta, pentru prima oară în cei zece de mariaj, Charlene nu şi-a aniversat căsnicia cu soţul ei, pretextul fiind că aceasta se află în Africa de Sud, ţara ei natală, iar o anumită afecţiune medicală nu îi permite să călătorească înapoi la Monaco.

stanga
dreapta
2 profimedia 0220470763 jpg jpeg
3 profimedia 0619232883 jpg jpeg
4 profimedia 0616828160 jpg jpeg
5 profimedia 0576582918 jpg jpeg
6 r294 jpg jpeg
6 gettyimages 1276520080 jpg jpeg

Se zvoneşte că, de fapt, Charlene n-a putut să treacă peste ultima pretenţie de paternitate a unei femei care a avut un copil cu Albert în urma unei aventuri, informaţie care a ieşit la iveală anul trecut. Prinţul de 63 de ani, deja tatăl a doi copii ilegitimi (Jazmin, de 29 de ani, şi Alexandre, de 17), ar fi avut o aventură cu o femeie din Brazilia, în urma căreia a rezultat o fiică născută în 2005. Această acuzaţie este cu atât mai gravă cu cât Albert se întâlnea cu Charlene în acea perioadă, cei doi începând relaţia lor în anul 2000. Mai mult, presupusa fiică a lui Albert, acum în vârstă de 15 ani, i-a trimis acestuia o scrisoare, în luna septembrie a acestui an, în care i-a scris următoarele: “Nu înţeleg de ce am crescut fără un tată, iar acum, când te-am găsit, nu vrei să mă vezi.” Conform actelor legale înaintate de avocaţii femeii, lui Albert i se cere să accepte un test ADN care să ateste paternitatea, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalţi doi copii ilegitimi ai săi, iar prima audiere în acest proces va avea loc în septembrie.

Dacă, în cele două cazuri, aventurile au avut loc înainte ca soţia sa să apară în peisaj, acum, situaţia este diferită, pentru că relaţia lui Albert cu acea femeie a avut loc într-o perioadă în care Charlene era iubita lui şi se îndrăgostise de el. Aşa cum a făcut-o şi în celelalte dăţi, Albert neagă că ar fi tatăl adolescentei şi pretinde că este şantajat de această braziliancă a cărei identitate nu poate fi făcută publică. Curios este modul în care a reacţionat Charlene după ce a apărut această informaţie în presă, iarna trecută: s-a afişat la un eveniment public cu o tunsoare punk extremă şi cu un machiaj intens, deloc princiar. “S-a tuns în ziua în care a aflat. A fost o mişcare radicală prin care a vrut să-i arate lui, dar şi nouă, monegascilor, cât de groaznic se simţea”, a declarat un apropiat al palatului pentru ziarul The Post.

Nu că cetăţenii din Monaco ar avea mare simpatie pentru ea. Charlene, în vârstă de 43 de ani, este privită de rezidenţii monegasci ca o versiune plictisitoare a mult mai atrăgătoarei Prinţese Grace Kelly, mama lui Albert. Soţia suveranului nu obişnuieşte să zâmbească în public, motiv pentru care şi-a câştigat apelativul de “prinţesa cea tristă”, iar opinia publică a criticat-o şi din cauza operaţiilor estetice evidente la care a recurs. “Aţi încercat să vorbiţi cu ea?”, a spus un alt rezident ziarului The Post. “Nu se mişcă nimic pe faţa ei, nu zâmbeşte şi nu poate afişa nicio expresie, este rece ca gheaţa. Pe lângă Kate Middleton, nici nu pare umană.” E clar că prinţesa adoptată de Principatul de Monaco n-are parte de niciun fel de simpatie din partea conaţionalilor soţului ei, iar acest lucru contribuie din plin la prăpastia care s-a creat între cei doi. Cum spuneam, Prinţesa Charlene se află încă din luna ianuarie în Africa de Sud, ţara ei natală.

Un lucru cel puţin bizar, având în vedere zvonurile din ce în ce mai consistente, cum că mariajul ei cu Prinţul Albert ar fi pe ducă. Prinţesa a plecat la începutul acestui an în Africa de Sud, pentru a participa la acţiunile unei organizaţii de conservare a faunei africane. Acolo, Charlene a contractat o infecţie serioasă care i-a afectat căile respiratorii şi a trebuit să recurgă chiar la proceduri chirurgicale, cea mai recentă având loc pe 23 iunie. Cum doctorii nu i-au permis să se întoarcă la Monaco, aceasta s-a văzut în poziţia de a nu putea fi cu soţul ei, Albert, la aniversarea a zece ani de mariaj. “A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Îmi este foarte dor de soţul meu şi de copiii mei. Albert este stânca şi puterea mea şi fără iubirea şi susţinerea lui n-aş fi putut trece prin această perioadă dureroasă”, a declarat Charlene pentru un post de televiziune sud-african.

La nivel declarativ, n-am avea motive să ne îngrijorăm pentru cuplul monegasc, însă faptele contrazic total aceste fraze atent alese de vreun PR iscusit.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate41 jpg
kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg