Prințul Albert și Charlene de Monaco: Blestemul Grimaldi a lovit din nou

21 aprilie, 2022

Ascuns de zidurile impenetrabile ale palatului princiar, adevărul despre mariajul suveranului de Monaco pare-a fi mai negru decât cel pe care ni-l servesc comunicatele și pozele oficiale.

GettyImages 1276520081 jpg

Pe 12 martie, într-o sâmbătă oarecare, un comunicat al palatului princiar monegasc anunța sec că Prințesa Charlene s-a întors în capitala principatului. “Respectând recomandările medicilor și având în vedere că recuperarea sa se face cum trebuie, familia princiară a conchis că Prințesa Charlene își poate continua convalescența în principat, lângă soțul și copiii ei.”

Scurt și la obiect, fără mare tam-tam. A urmat, ca din senin, o ședință foto cu ocazia Paștelui catolic, în care Charlene (cu un look nou) apare reunită cu familia ei - Prințul Albert și gemenii lor, Jacques și Gabriella. Un cadru atât de regizat și-atât de puțin convingător...

albert si charlene jpg

Adevărul este că, după cele patru luni petrecute la o clină de reabilitare din Elveția, Charlene nu s-a întors chiar acasă, la palat, și nici n-are de gând s-o facă, după cum susține presa franceză.

De fapt, soția lui Albert s-a instalat lângă granița cu Franța, la reședința Roc Agel deținută de familia Grimaldi în apropiere de Coasta de Azur. O superbă casă de vacanță situată pe Muntele Agel, care-a fost cumpărata de Prințul Rainier pentru mult iubita lui soție, Grace Kelly, în anul 1957.

Numai că, de data asta, actuala Prințesă de Monaco are pretenția să locuiască acolo singură și nederanjată de nimeni. O concesie pe care Prințul Albert (64) ar putea-o face prințesei în vârstă de 44 de ani pentru a evita un posibil divorț cerut de aceasta, conform celor publicate de revista franceză Voici. “Pentru prima dată, Charlene a pronunțat cuvântul divorț, iar asta este de neconceput pentru el. Albert este în stare să facă orice pentru a nu se ajunge la divorț, iar ea știe asta prea bine”, spune o sursă apropiată palatului.

Roc Agel jpg

Din păcate, de această reședință spectaculoasă nu se leagă doar amintirile frumoase ale familiei Grimaldi, ci și tragica moarte a lui Grace Kelly. Un loc fermecat cu vedere la mare, Roc Agel a fost un spectator nensuflețit al celei mai traumatizante și dureroase povești din Principatul de Monaco, moartea lui Grace Kelly.

În ziua de 13 septembrie 1982, Grace părăsea vila la volanul Rover-ului ei, iar lângă ea o așază pe fiica ei cea mică, Stéphanie, pregătindu-se să parcurgă drumul plin de curbe care coboară abrupt până la mare și duce la Monte Carlo. O curbă periculoasă o face pe Prințesa Grace să piardă controlul volanului la poalele Muntelui Agel și să se răstoarne de mai multe ori cu mașina.

În urma impactului, micuța Stéphanie se alege cu mai multe răni, dar supraviețuiește, însă pentru Grace, care ajunge inconștientă la camera de urgență a spitalului, nu mai există scăpare.

GettyImages 90764823 jpg

O altă posibilitate este ca Charlene să se mute în Elveția, acolo unde s-a tratat în aceste luni, zvonindu-se chiar că prințesa i-a cerut secretarei sale să-i găsească un apartament în această țară.

Chiar dacă cei doi soți nu vorbesc despre divorț, aceeași publicație franceză susține că Albert și Charlene se comportă, deja, ca niște părinți despărțiți. “Ea este de acord ca gemenii să petreacă anul școlar la Monaco și s-o viziteze în vacanțe. În plus, a acceptat să apară alături de Prințul Albert la evenimente importante precum Balul Crucii Roșii, Marele Premiul al Principatului și alte ceremonii internaționale”, continuă sursa citată.

“A ajuns la concluzia că viața în Monaco este toxică nu doar pentru ea, dar și pentru gemenii ei în vârstă de șapte ani, care cresc sub tot felul de presiuni, cu tot felul de norme și duc o viață atât de diferită de cea normală”, spune un prieten apropiat de-al prințesei pentru revista Woman's Day.

În plus, Charlene este pur și simplu furioasă că, în absența ei, sora mai mare a lui Albert, Prințesa Caroline, a intervenit prea mult în viața gemenilor, jucând rolul unui mame surogat și având un cuvânt de spus chiar și în privința educației lor. Soția lui Albert nu privește deloc cu ochi buni această influență pe care și-o construiește Caroline asupra Prinților Jacques și Gabriella, cu atât mai mult cu cât se zvonește că cele două femei nu se au deloc la inimă.

GettyImages 1063453950 jpg

Este, poate, motivul pentru care, inițial, Charlene a vrut să se stabilească în Africa de Sud alături de gemenii ei și să-i crească acolo fără griji, cât mai aproape de natură. Cu toate acestea, constituția acestui principat le interzice moștenitorilor tronului să locuiască atât de departe de tatăl lor.

Prin urmare, prințesa s-a gândit că Elveția poate fi o soluție la îndemână, fiind la mai puțin de o oră de zbor de principat și, deci, ușor accesibilă lui Albert, atunci când ar vrea să-și vadă copiii. "Este disperată să-și salveze copiii din atmosfera apăsătoare de la palat", continuă sursa citată de revista Woman's Day, deși presa franceză susține că Charlene și Albert au făcut deja o înțelegere ca cei mici să locuiască cu tatăl lor.

Și când ne gândim că ultima apariție oficială a lui Charlene în principat a fost tocmai pe 9 februarie 2021. Mai bine de-un an de absență și de informații contardictorii, bârfe și supoziții legate de prințesa dispărută. Nimeni nu bagă mâna-n foc că cele opt luni petrecute de aceasta în Africa de Sud natală au fost cauzate chiar de acea mult trâmbițată infecție la sinusuri.

Și dacă totul n-a fost decât o nouă încercare a lui Charlene de-a fugi din Monaco, așa cum s-a mai întâmplat înainte de nunta ei cu Albert, din 2011? Întoarsă apoi, după lungi așteptări, la Monte Carlo, prințesa dispare din nou, de data aceasta pentru a se reface fizic și psihic la o clinică de recuperare din Elveția. Toate acestea din cauza unei afecțiuni ORL?

Chiar și această clinică în care a petrecut Charlene patru luni este un stabiliment de lux, care aproape că rivalizează c-un palat sau castel. Este vorba despre centrul medical de lux Clinic les Alpes, unul dintre cele mai bune din lume destinate tratării afecțiunilor mentale și dependențelor de orice fel.

Clinic les Alpes jpg

Internată acolo din cauza unei stări generale de oboseală profundă, așa cum a anunțat palatul, Charlene s-a numărat printre pacienții de lux care plătesc 43.000 de euro pe săptămână pentru servicii medicale, dar și pentru cazarea într-o reședință cu vedere la munți și la spectaculosul Lac Geneva.

Toate aceste comunicate ale palatului și declarații voit liniștitoare ale Prințului Albert nu prea conving pe nimeni. Mulți sunt de părere că și mariajul lor trece printr-o “stare generală de oboseală profundă”. Și lucrurile nu stau așa de ieri sau de azi.

Mai mulți rezidenți ai orașului-stat au declarat pentru publicația Daily Mail că, înainte de-a pleca în Africa de Sud, Charlene petrecea mare parte din timp în afara porților palatului, locuind mai mult într-un apartament modest cu două camere aflat la 300 de metri distanță decât în reședința princiară.

“O vedeam destul de des în afara palatului singură sau cu un bodyguard, niciodată cu Albert. Era clar că alegea să-și petreacă majoritatea timpului în acel apartament decât la palat”, spun aceștia.

printesa charlene de monaco

Deznodământul deloc optimist al acestei povești ne aduce înapoi la acel mult discutat blestem care-ar fi fost aruncat asuprea dinastiei Grimaldi, din negura timpurilor. Veche de 862 de ani, această dinastie a fost fondată de descendenții lui Grimaldo Canella, un consul genovez de pe timpul Cruciadelor.

Ei bine, o legendă care datează de șapte sute de ani susține că o femeie flamandă a blestemat familia pentru generațiile următoare, după ce-a fost violată de un Grimaldi. Potrivit legendei, femeia ar fi invocat ca niciun Grimaldi să nu-și găsească niciodată adevărata fericire în căsnicie.

Această legendă are tendința să reapară de fiecare dată când există un scandal amoros în în familia princiară de Monaco, iar zvonurile despre iminentul divorț dintre Charlene și Albert nu fac decât să confirme că… ceva e putred la palatul monegasc.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg