Prințul Andrew va fi dat afară din Royal Lodge, casa în care locuiește cu Sarah Ferguson?

22 februarie, 2023

Alocația pe care fratele mai mic al regelui o primește din fonduri private va fi redusă în timpul domniei lui Charles al III-lea.

Printul Andrew (sursa FOTO Profimedia)

O monarhie mai restrânsă, cu o reducere subtanțială a costurilor - acesta a fost dintotdeauna planul lui Charles al III-lea pentru domnia sa. El făcuse deja aluzie la aceste schimbări în calitate de moștenitor al tronului, iar odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a în septembrie și cu proclamarea sa iminentă ca nou rege, a început să le pună în aplicare.

Una dintre măsurile pe care monarhul britanic le revizuiește este și distribuirea fondurilor private, care îl afectează direct pe Ducele de York. Potrivit cotidianului „The Times“, Prințul Andrew a spus deja cercului său intim că, dacă sprijinul financiar pe care îl primește de la rege va fi redus după luna aprilie, șederea sa la Royal Lodge va fi pusă în pericol.

Royal Lodge, prea scumpă pentru noua alocație

Cel de-al treilea copil al Elisabetei a II-a și al ducelui de Edinburgh le-a spus unor apropiați că, în cazul unei reduceri a alocației pe care o primește, nu ar putea face față costurilor ridicate de întreținere a acestei reședințe situate pe domeniul Windsor, unde locuiește împreună cu fosta sa soție, Sarah Ferguson - cu care păstrează o excelentă prietenie în ciuda despărțirii lor.

Casa de la mijlocul secolului al XVII-lea în care a locuit Regina-Mamă are nevoie de unele reparații în plus față de cele efectuate până acum, evaluate la 7,5 milioane de lire sterline (puțin peste 8,5 milioane de euro). Ducesa de York deține, de asemenea, o locuință în cartierul londonez Mayfair, în timp ce Prințul Andrew a vândut casa din Berkshire, pe care Regina i-a oferit-o drept cadou de nuntă.

2 sarah ferguson 1 jpg jpeg

În 2003, prințul Andrew a semnat un contract de închiriere pe 75 de ani pentru această proprietate, care a fost stabilit inițial la 5 milioane de lire sterline (puțin peste cinci milioane de euro) și la 7,2 milioane (8 milioane de euro) în următorii doi ani după ce s-a mutat. De asemenea, s-a convenit ca tatăl prințeselor Beatrice și Eugenie să fie responsabil pentru întreținerea facilităților sale, care includ 30 de dormitoare, capelă privată, piscină și locuințele separate ale servitorilor. În cazul în care, în cele din urmă, va trebui să părăsească casa, situată la mai puțin de 5 kilometri de Castelul Windsor, aceasta va reveni în proprietatea Coroanei.

Atunci când a demisionat din funcțiile sale instituționale în 2019, după ce au fost ridicate întrebări cu privire la implicarea sa în afacerea Epstein, Prințul Andrew și-a pierdut alocația financiară și a încetat să mai primească bani publici. Din acel moment, el a început să primească fonduri private de la Ducatul de Lancaster, 249.000 de lire sterline pe an (283.000 de euro), potrivit presei britanice. Cunoscută sub numele de Privy Purse și creată de Henric al IV-lea, aceasta este proprietatea privată a Familiei Regale. A fost moștenită de Charles al III-lea, se află în afara alocației bugetare pe care membrii Coroanei o primesc pentru îndatoririle lor oficiale și are active în valoare de 730 de milioane de euro.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg