Prinţul Charles, investigat de poliţia britanică într-un caz de corupţie care zguduie, din nou, palatul

18 februarie, 2022
1 printul charles ecologie profimedia 0444605226 jpg jpeg

Mo┼čtenitorul coroanei britanice ar putea fi interogat de poli┼úia britanic─â ca martor ├«ntr-un caz de corup┼úie adus pe tapet ├«nc─â de toamna trecut─â ┼či care prive┼čte una dintre organiza┼úiile lui caritabile.

Ziarul britanic Sunday Times a scris ├«n luna septembrie a anului trecut c─â un miliardar saudit, pe numele lui Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, ar fi primit un titlu de cavaler ┼či promisiunea de a ob┼úine cet─â┼úenie britanic─â dup─â ce a pl─âtit o sum─â de c├óteva mii de lire sterline c─âtre proiecte de caritate sus┼úinute de Prin┼úul Charles.

Chiar dac─â secretariatul prin┼úului, Clarence House, a negat c─â Charles ar fi ┼čtiut ceva despre acest schimb ├«ntre titluri pentru bani, e drept c─â sauditul a primit Ordinul Imperiului Britanic ├«n anul 2016, ├«n cadrul unei ceremonii private care a avut loc ├«n prezen┼úa lui Charles ┼či a so┼úiei sale, Camilla.

stanga
dreapta
2 profimedia 0635132826 jpg jpeg
4 regina elisabeta jpg jpeg
1 printul charles ecologie profimedia 0444605226 jpg jpeg

├Än plus, Michael Fawcett, m├óna dreapt─â a Prin┼úului Charles ┼či directorul executiv al organiza┼úiei de caritate ÔÇ×The PrinceÔÇÖs FoundationÔÇŁ, a demisionat din func┼úia de conducere la c├óteva s─âpt─âm├óni dup─â publicarea articolului care sus┼úinea c─â Fawcett ar fi oferit premii onorifice ├«n schimbul dona┼úiilor.

Biroul Prin┼úului Charles a afirmat atunci c─â ONG-ul mo┼čtenitorului coroanei nu se va mai folosi de serviciile lui Fawcett, care organiza evenimente de caritate prin intermediul companiei lui, Premier Mode.

Ancheta oficială a poliţiei îi dă dureri suplimentare de cap suveranei care a fost umilită, deja, anul acesta de procesul în care a fost implicat fiul ei mai mic, Prinţul Andrew, acuzat de viol.