Prințul Harry, criticat de camarazii săi: "Soldații adevărați nu fac așa ceva"

4 februarie, 2023

După ce a dezvăluit că a ucis 25 de persoane în Afganistan, fiul Regelui Charles a stârnit furia colegilor săi din armată, care îi cer să tacă.

Prințul Harry, în armată  jpeg

Ben McBean, un prieten de arme al Prințului Harry îi cere să se oprească din a povesti lucruri strategice din câmpul de luptă din Afganistan.

În "Spare", autobiografia lui, Prințul Harry a dezvăluit deja o mulțime de informații care captează atenția internațională. Iar capitolul în care a povestit într-o manieră controversată câte persoane a ucis în timp ce servea în Afganistan îl expune nu doar pe el, ci și întreg batalionul și chiar întreaga armată a Marii Britanii.

Ben McBean, un veteran de război și prieten apropiat al prințului Harry, care a fost lăudat ca un erou de către Ducele de Sussex după ce și-a pierdut o mână și un picior într-o explozie în Afganistan, i-a spus acestuia să "tacă din gură".

Într-o postare pe rețelele de socializare, Ben McBean, care locuiește în Plymouth, Devon, a scris: "Te iubesc, Prințule Harry, dar trebuie să taci! Te face să te întrebi cu ce oameni se învârte. Dacă ar fi fost oameni buni, cineva i-ar fi spus până acum să se oprească", a scris el pe Twitter. "Soldații adevărați nu fac așa ceva", a mai comentat el.

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a efectuat două misiuni împotriva talibanilor, mai întâi pe post de controlor aerian avansat, pentru raidurile aeriene din 2007-2008, apoi pilotând elicopterul de atac în 2012-2013.

În cartea "Spare", Prințul Harry a spus că a întreprins șase misiuni ca pilot care l-au condus la "luarea de vieți omenești", potrivit "Daily Telegraph". El a spus că nu a fost nici mândru, nici rușinat că a făcut acest lucru și a descris eliminarea țintelor ca și cum ar fi îndepărtat "piese de șah" de pe o tablă.

Harry a servit timp de 10 ani în armata britanică, ajungând la gradul de căpitan, și a descris perioada petrecută în armată ca fiind anii săi de formare.Recente pe Ok! Magazine

kate-  william
Leti Letizia GettyImages 1463820452 jpg
Printesa Mary de Windsor, singura aliata a lui Wallis Simpson jpg
harry archie meghan markle jpeg
Seicul Mana al Maktoum si Seica Mahra, fiica emirului Dubaiului jpg
Charles, William și Harry jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg
Meghan Markle ca mămică, profimedia 0761419650 jpg
Charlotte Casiraghi Andrea Pierre GettyImages 1476278226 jpg
Meghan Markle 1  foto   GettyImages jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Caroline și Charlene de Monaco GettyImages 1063451102 jpg
Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama   profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie   profimedia   0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg